CDA over Zoetermeerse Schaalsprong

 

 

schaalsprong cda

Belangrijkste gebieden

Het CDA kiest voor kwaliteit boven kwantiteit. De partij ziet Zoetermeer in 2040 vooral als stad waar je je thuis voelt. Een stad waar het prettig wonen is, waar voorzieningen, onderwijs, werk, zorg, goede bereikbaarheid en groen is. Groeien, meer woningen in de stad kan het CDA zich alleen voorstellen als er op een vernieuwende manier wordt gebouwd, iconische bouwwerken met groen aan de gevels en misschien stadsparken op de daken, gebouwen op hoogte met elkaar verbonden via futuristische skywalks.
Naast de investering in de bouw van nieuwe woningen, moet er, volgens het CDA, worden geïnvesteerd in oudere stadswijken om deze zo te behoeden voor afglijden naar probleembuurten. Alle wijken moeten van hoge kwaliteit zijn en blijven. 

Sociale voorzieningen

Hoe verbind je jong en oud, hoe overbrug je de kloof tussen arm en rijk, hoe zorg je dat de mensen die zich nu niet gehoord voelen, wél gehoord worden, zich erbij gaan voelen. Voor het CDA gaat het om contact, om elkaar ontmoeten. Dat kan op heel veel manieren. Via sport: samen gymmen, schaatsen, skiën of zwemmen. Via recreatie: samen wandelen, mountainbiken, paardrijden, of een bezoek aan theater, museum. Maar ook door samen te winkelen. 

Vervoer en verkeer

Ook de technologie gaat grote veranderingen brengen. Volgens het CDA zijn in 2040 auto’s milieuvriendelijk, zelfrijdend en GPS-gestuurd. De partij vraagt zich ook af of auto’s nog privébezit zijn of dat ze Openbaar vervoer zijn geworden. Met een app op je smartwatch een auto kan bestellen op de plek en tijd die je wenst. Auto’s die niet gebruikt worden zoeken zelf een geschikte parkeerplaats. "Stel je eens voor wat dit betekent voor de inrichting van de stad? Stel je eens voor wat dat betekent voor kwetsbare eenzame ouderen?" 

Duurzaamheid

"Auto’s zijn milieuvriendelijk, dat geldt ook voor onze huizen. Ons energieverbruik zal en moet drastisch veranderen. Niet alleen qua productie van energie maar ook in het besparen van energie. Deze omslag is niet alleen een technische operatie maar vraagt ook om een sociale verandering. Draagvlak is hierbij essentieel," aldus het CDA. "Draagvlak dat aan het begin van het proces begint en dat tot aan het einde wordt volgehouden."

 

-advertenties-

-goede doel-