CU-SGP over Schaalsprong

schaalsprong cu sgp2

Belangrijkste gebieden

Vanwege het in stand houden van een goed voorzieningenniveau wil de partij er alles aan doen om krimp en teruggang te voorkomen. Te beginnen met het bijbouwen van 10 of zelfs 16 duizend woningen. En verder:

  • Inbreiden (Inbreiding is het bouwen binnen bestaande bebouwing. Het tegenovergestelde is uitbreiding, dat plaatsvindt aan de grenzen van bestaande bebouwing) is noodzakelijk maar ook gebieden aan de Boerhavelaan, het stadshart en het opheffen van oude industriegebieden. Het overkappen van de A12 mag nader onderzocht worden.
  • In het stadshart kan meer hoogbouw komen en nieuwe woonvormen zijn zeer welkom. Goed betaalbare huisvesting voor jongeren of nog liever levensloopbestendige woningen. 

Sociale voorzieningen

Handhaven en het liefst versterken van de voorzieningen in de wijken. Ouderenzorg is een prioriteit en voldoende verpleeghuisplaatsen moeten er zijn in de nabije toekomst. 

Bereikbaarheid

Zoetermeer is een stad tussen de steden en daar moeten we goed gebruik van maken. Goede bereikbaarheid vanuit die steden is nodig, We weten dat we in een knooppunt zitten tussen de grote steden die dat wel hebben en dat moeten we mogelijk meer uitbuiten. 

Duurzaamheid

In 2040 CO2 neutraal betekent nogal wat. Iedere 10 jaar zal er dus in principe een wijk moeten worden aangepakt en duurzaam gemaakt moeten worden. 

Groen

Zoetermeer is opgebouwd als stad tussen de parken. Binnen 5 minuten moeten we in een park buiten de stad zijn maar ook het ommetje en het groen in de wijk mogen we zeker niet veronachtzamen.

-advertenties-

-goede doel-