Na de overtuigende zege van vorige week tegen Futura was een bomvolle sporthal De Veur getuige van een prima start van de Meervogels in de wedstrijd tegen Swift uit Middelburg.

Binnen 3 minuten had de thuisploeg de overhand genomen en was snel op een 3-0 voorsprong gekomen door treffers van Kim van Meeteren, Dennis Gaemers en Marit Foppen. De gasten uit Zeeland hadden in de beginfase het nakijken en zagen met lede ogen aan dat het halverwege de 1e helft 5-1 was geworden.

voor Meervogels
korfbal

Een combinatie van mislukte schoten, ongeconcentreerdheid en nieuwe krachten bij de gasten deed de wedstrijd in de 1e helft doen kantelen. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond Meervogels met 7-8 achter en werd het tot aan de rust een strijd om nog in de wedstrijd te blijven. Door een treffer in de laatste seconde voor rust van Dennis Gaemers werd het nog een dragelijk verschil (9-12).

Snel in de 2e helft haakte Meervogels aan door Tosca Breeschoten maar werd de stip, die tot de aansluitingstreffer zou leiden gemist. Even later scoort Swift wel uit twee stippen en is de wedstrijd uit de handen aan het glippen van de jonge brigade van oefenmeester Aad van Rijthove.

Good-old Monique Obdeijn wordt nog in het veld gebracht maar ook dit mag niet meer baten. Een nederlaag van 14-18  doet de titelaspiraties van Meervogels voorlopig geen goed.

Volgende week zaterdag zal in Rhoon tegen RWA blijken of de ploeg zich kan herstellen om zodoende in het verdere verloop van de competitie wel degelijk aanspraak te maken op een hoge positie in de 1e klasse van het zaalkorfbal.