Favorieten voor de titel tot het uiterste gedreven

Salle Jean Bouin
Wat een eenvoudig avondje voor de plaatselijke titelfavoriet uit Frankrijk had moeten worden pakte in de prachtige Jean Bouin arena in Angers uit in een ware strijd. Tegenstander: Enjoy&Deploy Taverzo uit Zoetermeer!

Enjoy & Deploy was afgereisd naar Angers voor de 1/8 ste finales van de ETTU Cup tafeltennis.
Waar je gerust kunt spreken van een Mickey Mouse competitie in Nederland ten opzichte van de Franse eredivisie, was dat vrijdagavond nauwelijks te merken. De Zoetermeerse ploeg opende brutaal met een zwaar bevochten overwinning van kopman Borna Kovac tegen Michel Martinez, met het kleinste verschil werd in de 5e game gewonnen.

Tegen de Griekse kopman van de Fransen was echter geen kruid gewassen en stond al snel de gelijkmaker op het scorebord. Gudmundur "Gummi" Stephensen, net als de andere spelers luid aangemoedigd door de meegereisde supporters, leek snel uit te lopen naar een onverwachte 2-1 voorsprong, toen de jonge Fransman Brossier de 4e game met 19-17 naar zich toe trok, ook hier was een beslissende 5e game noodzakelijk. Stephensen streed tot het uiterste en besliste de strijd met 11-8 in het voordeel van Enjoy&Deploy.Taverzo-Tafel-TENNISteam

Kovac die ook tegen Gionis erg goed spel liet zien, moest met respect, de verdediger en kopman van Angers, feliciteren na 3 mooie games.

De Fransen hadden ondertussen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te wisselen. De beslissende strijd van de avond zou gaan tussen wereldtopper Jens Lundqvist uit Zweden en de 17 jarige Leyi in Zoetermeerse dienst. Toen de jonge Chinees met 11-4 brutaal en lachend de eerste game pakte, was de spanning van de Franse gezichten af te lezen. De Zweed pakte na een zwaar bevochten winst  in de 3e game met 15-13 voor het eerst de voorsprong in de wedstrijd, waarna hij in de 4e game  het winnende punt behaalde voor de favoriet.

Teammanager Ruud van Graafeiland: "Wat vrijdagavond door spelers en supporters uit Zoetermeer is neergezet zal lang in mijn herinnering blijven. Als kleine jongens kom je bij een grootmacht een mooie arena binnen. Ik kan eigenlijk alleen maar aangeven dat ik enorm trots ben, als je met een staande ovatie van het Franse en Nederlandse publiek aan het einde van de avond alsnog de favorieten mag feliciteren."

Kijk hier naar de uitgebreide samenvatting van de wedstrijden:

-advertenties-

-goede doel-