Finish 15 km wedstrijd dames

Elizeba Cherono (Kenia) heeft vandaag net als in 2011 de overwinning op de 15 km van de Klaverbladloop op haar naam geschreven. Zij kwam tot de zeer knappe eindtijd van 51 minuten en 45 seconden en scherpte hiermee het parcoursrecord aan met 22 seconden.

De 15 km bij de heren kende ook dezelfde winnaar als vorig jaar. Patrick Kwist (Rotterdam) arriveerde na 49 minuten en 11 seconden onder de finishboog van Klaverblad Verzekeringen.

Knappe prestaties

Ook op de 10 en 5 km werden knappe prestaties geleverd. Op de 10 km bij de dames ging de overwinning naar Marlies Jongerius (Westland) in een tijd van 39 minuten en 6 seconden, terwijl de 10 km bij de heren een prooi werd voor Timon Nagelkerken van de organiserende vereniging ARV Ilion. Hij liep een tijd van 35 minuten en 54 seconden. Ook op de 5 km dames stond een Ilion atlete op het hoogste podium. Tamara van Kleef klokte 20 minuten en 10 seconden.

De 5 km bij de heren was ongekend spannend en resulteerde in zeer snelle tijden met een volledig Ilion podium. Routinier Eelco de Voogt wist de overwinning zeker te stellen in 15 minuten en 42 seconden, direct gevolgd door Robbin Pieterman (15 minuten 45 seconden) en Nick van der Poel (15 minuten 52 seconden).

Gangmakers

De Klaverblad gangmakers trokken grote belangstelling. Op de 15 km gingen in totaal vijf gangmakers op weg voor een vooraf bekende eindtijd. Door mee te lopen konden de deelnemers de eindtijd verzekeren. De gangmakers waren met ballonnen getooid en werden in de eerste kilometers gevolgd door grote groepen lopers en loopsters die dankbaar gebruik maakten van het gelijkmatige tempo.

Na het ronden van de Zoetermeerse plas moest een lichte tegenwind overwonnen worden, terwijl op het Kangoeroepad de passage van enkele viaducten een echter kuitenbuiter was. De pelotonnetjes dunden hierdoor gaandeweg uit van circa vijftien tot rond de vijf lopers die in de buurt van iedere gangmaker over de finish kwamen. Dit nieuwe concept van de Klaverbladloop leverde veel positieve reacties op en zal volgend jaar zeker herhaald worden!

-advertenties-

-goede doel-