LvLeyi-PatrickOeij

De laatste competitieronde leek een spannende ontknoping te worden van een vreemd verloop in de competitie. Dat niets zeker is, werd ook deze laatste ronde weer bewezen. Lieten de Zoetermeerders vorige week nog een steekje vallen tegen Scyedam, nu was overduidelijk dat het drietal van Enjoy&Deploy dat niet weer wilde laten gebeuren. Boris de Vries, door een griep nog gehinderd in de voorbereiding bleef aan de kant, zijn teamgenoten liepen gedecideerd uit naar een 6-1 overwinning.

Het dubbel werd voor het eerst gevormd door de Chinese Lv Leyi en Nathan van der Lee. Van der Lee, vorig jaar vaste dubbelpartner van Gudmundur Stephensen, liet zien het dubbelspel goed te beheersen en bleek een goede partner voor de snel en agressief spelende Leyi. Kopman Borna Kovac en de jonge Lv Leyi bleven beiden ongeslagen in het enkelspel. Alleen Nathan van der Lee liet zijn laatste wedstrijd na een duidelijke 2-0 voorsprong glippen tegen Martin Katchanov.

Vreemd verloop

De hele competitie kende vreemde uitslagen, waarbij Smash’70 uit Hattem met de jonge internationals verrassend bovenin meedraaide. De Hattemers hadden het de laatste competitieronde volledig in eigen hand, maar vergaten in een derby tegen degradatiekandidaat Tafeltennis Zwolle te winnen. Hierdoor kruipt Wijzenbeek Westa na een 0-2 achterstand tegen Scyedam en vervolgens 5 overwinningen op rij alsnog richting de play-offs en is daarin de tegenstander van de Zoetermeerders. De afgelopen jaren troffen beiden ploegen elkaar telkens in de finale. De halve finales zullen worden gespeeld in Wessem op 25 november 2012 en de return in Zoetermeer op 16 december 2012.

-advertenties-

-goede doel-