Mei 22

 • Auto meerdere keren over de kop Australiëweg

  ongeval traumaheliHet is nog niet duidelijk hoe het zo gekomen is, maar een bestuurder is meerdere keren met zijn auto over de kop geslagen. Dit gebeurde zaterdag 13 mei rond 9 uur op de Australiëweg. De traumaheli en veel hulpdiensten kwamen om hulp te verlenen.

 • Korenfestival bij Korenmolen De Hoop

  Molen De Hoop 125 jaarMolen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat bestaat 125 jaar. Gebouwd in 1897, dus 125 jaar geleden en vanuit bouwval compleet hersteld in 1987, daarmeecook alweer 35 jaar geleden. Reden genoeg voor een aantal feestelijke activiteiten dit jaar.

 • Straat in Beeld: Galvanistraat

  galvanistraat2U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek Straat in Beeld, hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week de Galvanistraat in Oosterheem

 • Gewonde bij schietpartij Van Doornenplantsoen

  politie auto 2Er werden knallen gehoord bij de scholen aan het Van Doornenpantsoen in Palenstein. Hierbij is één persoon gewond geraakt. De politie is op zoek naar de verdachte(n).

 • Avondvierdaagse loopt dinsdagavond ook

  20220530 Start Avondvierdaagse GvW 0044De Zoetermeerse Avondvierdaagse gaat vanavond gewoon door, zo meldt Jos van Uden, voorzitter van de stichting. Het KNMI heeft van 17 tot 20 uur code geel afgegeven voor Zuid-Holland voor onweersbuien met kans op blikseminslag, maar boven Zoetermeer blijft het rustig zo is de verwachting.

 • Urban hippies kunnen weer naar Zoete Aarde

  20220528 31604Urban Hippies kunnen weer hun hart ophalen in Buurttuin De Zoete Aarde in De Leyens. Afgelopen zaterdag werd de Urban Hippiemarkt weer gehouden op de Buurttuin, een dag vol gezellige workshops, picknickkleedjes, fijne kraampjes en live muziek.

 • Zoetermeerse brouwerij open voor Brouwerij dagen

  Schermafbeelding 2022 05 30 om 14.09.05De Open Brouwerij Dagen vonden dit jaar plaats van Hemelvaartsdag t/m 29 mei. Tijdens die dagen openden overal in Nederland brouwerijen hun deuren om mensen kennis te laten maken met het ambacht van bierbrouwen. De Zoetermeerse Brouwerij opende afgelopen zaterdag haar deuren voor het publiek.

 • Speldjes voor jubilarissen bij s.v DSO

  D3X 4489Bij sv DSO was vrijdagavond 27 mei het moment om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. DSO zet jaarlijks de leden die hun 25, 40 of 50ste lidmaatschap vieren in het zonnetje. De heren Akkerman en Hoogerdijk ontvingen als eerste hun speldje, zij zijn namelijk al 75 jaar lid van de vereniging.

   

 • Heren 1 MHC Zoetermeer schrijft geschiedenis

  kampioenVoor het eerst in de geschiedenis van de Zoetermeerse hockeyclub MHCZ is op zondag 29 mei het eerste herenteam gepromoveerd van de 1e Klasse, Poule D, naar de Overgangsklasse.

 • OV staakt donderdag 2 juni in Zoetermeer

  sprinter mandelabrugVakbonden FNV en CNV houden van dinsdag 31 mei er tot en met zaterdag 11 juni estafettestakingen door Nederland. Donderdag 2 juni legt het HTM-personeel het werk neer in onze regio en zullen de bussen en ook de RandstadRail niet rijden.

 • Start Avondvierdaagse op de Markt

  20220530 Start Avondvierdaagse GvW 0013De Avondvierdaagse startte maandagavond 18 uur als vanouds vanaf de Markt in het Stadshart. Burgemeester Bezuijen gaf het startschot voor vier avonden sportief wandelen en gezelligheid onderweg.

 • Foto van de week

  mei22_Cok_van_Aalst_reigerFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: De wijk in beeld

  camera op lantaarnpaalHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De wijk in beeld.

 • Festivaltram voor Sweetlake Festival

  20220530 31686Sweetlake Festival, met klinkende namen als Broederliefde en Afro Bros, zal op zaterdag 27 augustus de Markt in het Centrum van Zoetermeer op stelten zetten. Sinds vandaag rijdt de festivaltram tussen Den Haag en Zoetermeer.

 • Klaverbladloopcommissie krijgt Beker van Verdienste

  Beker van Verdienste 2022Elk jaar reikt het bestuur van de atletiekvereniging Ilion een Beker van Verdienste uit aan een lid of commissie die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Dit jaar viel de eer ten beurt aan de Klaverbladloopcommissie.

 • DSO MO 15 trof Graaf Willem MO15

  sv DSOOnlangs behaalden de meisjes onder de 15 van sv DSO een klinkende overwinning op het team van Graaf Willem. Na een zware wedstrijd kon uiteindelijk 6-0 op het scorebord genoteerd worden.

 • DSO bij vlagen goed

  IMG 20220528 WA0009sv DSO behaalde afgelopen zaterdag in de een-na-laatste competitiewedstrijd tegen RLC geen resultaat, maar liet bij vlagen zien waarom de ploeg van Bert de Best op 11 juni aan de nacompetitie voor promotie mag aanvangen. De puzzel voor de basisopstelling was er weer, door schorsingen en blessures.

 • Ontbrekende straatvoorzieningen Nieuwe Dorp    

  PHOTO 2022 05 26 17 05 31Al in februari 2022 zijn de eerste nieuwe huizen opgeleverd in het project Nieuwe Dorp. De locatie tussen de Rokkeveenseweg en de Jan Steenlaan achterin de wijk Dorp telt 189 woningen en appartementen. Voorzieningen in de straten zijn echter nog niet op orde.

 • Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen

  2becool logoOm jonge mantelzorgers te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. Zij krijgen net als de volwassen mantelzorgers een eigen waardering. Dit wordt gedaan vanuit 2BeCool, onderdeel van Mantelzorgcentraal/inZet.

 • Schaak. Mat! AMEVO Apeldoorn landskampioen

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: KNSB-laatste ronde: AMEVO Apeldoorn landskampioen

-advertenties-

-goede doel-