Juni 22

 • JJ’s Sunday Afternoon

  live opt terrasDeze zomer organiseert JJ Music House voor het 7e jaar live muziek in de gezellige tuin op de zondagmiddagen van 10 juli tot en met 28 augustus. Onder de naam van JJ’s Sunday Afternoon verzorgen per middag twee bands/artiesten een optreden, dat grotendeels akoestisch is.

 • Eerste diploma's Logistieke Leerweg mboRijnland

  foto diplomeringGisteren namen de allereerste kandidaten van het mboRijnland hun diploma van de opleiding Logistieke Leerweg in ontvangst. In september 2021 werd deze nieuwe opleiding feestelijk geopend op het Prismaterrein in Bleiswijk.

 • Werkzaamheden WC Rokkeveen lopen uit

  vloer WC RokkeveenAls gevolg van een te late toelevering van de vloertegels lopen de werkzaamheden in Winkelcentrum Rokkeveen uit en moeten de activiteiten opnieuw gepland worden. Twee weken geleden is een begin gemaakt met de afronding van renovatie van het centrum aan de Samanthagang. 

 • DoneerRing op Zoetermeerse afvalbakken

  doneerringMet de DoneerRing op de nieuwe afvalbakken aan het Marseillepad, op de route tussen het Stadshart en het Dorp kunnen mensen hun plastic statiegeldflesjes plaatsen. Hiermee helpt u uw stadsgenoten aan een extra zakcentje, anoniem en op een waardige manier.

 • Molen De Hoop rouwt

  Dick vd Stap voor de molenDe wieken van molen De Hoop staan sinds vorige week in de rouwstand vanwege het overlijden van Dick van der Stap. Van der Stap overleed onlangs op 88-jarige leeftijd. Hij was ruim 36 jaar als vrijwilliger betrokken bij de Zoetermeerse molen.

 • Mondkapjes weer verplicht bij LangeLand Ziekenhuis

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAHeeft u ze nog: de mondkapjes, of zijn ze allemaal de deur uit gedaan? Het LangeLand Ziekenhuis scherpt haar beleid aan voor het dragen van een mondkapje bij een bezoek, nu het aantal coronabesmettingen landelijk weer stijgt. Sinds deze week zijn ze weer verplicht.

 • Handen uit de mouwen voor mantelzorgers

  zomerbanket 3De Lions 'De Meerbloem' hebben hun leus ('We serve') waargemaakt en staken de handen uit de mouwen om voor 100 mantelzorgers een zomerbanket te organiseren. Even een avondje uit voor de mantelzorgers die konden genieten van muziek en lekker eten.

 • Kan je deze zomer wel trouwen in Zoetermeer?

  huwelijkDe gemeente Zoetermeer heeft deze zomer een tekort aan trouwambtenaren. Hierdoor worden bruidsparen voor het blok gezet: trouwen zonder voorgesprek of de datum verplaatsen. Dit terwijl bruidsparen al maanden van tevoren alles hebben geregeld, uitnodigingen verstuurd, feestzaal, fotograaf etc.

 • Man opgepakt na rijden onder invloed van drugs

  politie lachgasEen 26-jarige bestuurder uit Den Haag is afgelopen nacht opgepakt bij een controle op de Aziëweg. De man bleek na een speekseltest onder invloed van drugs. In de auto lagen twaalf lachgascilinders.

 • Expositie: Zoetermeerlijn en de Sprinter

  ZoetermeerlijnIn het kader van ’Zoetermeer 60 jaar New Town’ organiseert het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) een tentoonstelling over de ‘Zoetermeerlijn’ en de ‘Sprinter’. In 1972 startte na een lange voorbereiding officieel de bouw van de Zoetermeerlijn.

 • Straat in beeld: Albrandswaard

  20141012 29869Wat zou deze straatnaam nou betekenen? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Albrandswaard in Meerzicht. 

 • Gemeenteraad stuurt bij met moties

  raadszaal 3De gemeenteraad heeft tijdens het voorjaarsdebat 29 moties aangenomen, van de 49 moties waarover werd gestemd. Het raadsvoorstel perspectiefnota 2023 is met algemene stemmen aangenomen. Het college gaat de ingediende voorstellen betrekken bij het opstellen van de begroting die in november wordt besproken.

 • Wethouder Mertens doet stap terug door longtumor

  20220603 32084Tijdens het voorjaarsdebat op maandag 27 juni maakte burgemeester Bezuijen bekend dat wethouder Willeke Mertens genoodzaakt is om een stap terug te doen, nadat er bij haar een longtumor is ontdekt. De wethouder was ook niet aanwezig bij het debat. De 67-jarige Willeke werd begin juni geïnstalleerd als wethouder van cultuur, grondzaken en afval.

 • Nieuw initiatief bij 'de Ambachtsheerlijkheid'

  AmbachtsheerlijkheidBewonersgroep van het adoptiegroen 'de Ambachtsheerlijkheid' in Palenstein heeft na een doorstart in maart nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Naast het bijhouden van het groen in de wijk wordt er ook een activiteit aangeboden.

 • Culinair Zoetermeer eindelijk weer terug

  Culinair 1Na twee jaar stilstand door corona, kan het festival 'Bodega Norton Culinair Zoetermeer' dit jaar eindelijk weer doorgaan. Op 1, 2 en 3 juli 2022 zal de Markt vol staan met bezoekers die zin hebben in de lekkerste culinaire hapjes, mooie wijnen, livemuziek en gezelligheid.

 • Foto van de week

  Michael_van_Dessel_molen_de_hoopFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Ziekenhuis, waar lijdt dit toe

  le zh langeland 1Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Ziekenhuis, waar lijdt dit toe.

 • Hulzen gevonden aan de Van der Hagenstraat

  20181119 1581Bij het gebouw van voormalig Club Magnum aan de Van der Hagenstraat zijn in de vroege ochtenduren van maandag 27 juni hulzen gevonden. Agenten gingen poolshoogte nemen nadat een getuige meldde dat hij dacht schoten gehoord te hebben.

 • Extra geld voor nieuwe woningen

  IedemaZoetermeer ontvangt € 25 miljoen uit het Mobiliteitsfonds van het Rijk. De extra 7,5 miljard in het Mobiliteitsfonds is één van de plannen uit het regeerakkoord om de woningbouw in Nederland te versnellen. Het geld is bedoeld om te zorgen voor goede ontsluitingen van nieuwe woningen.

 • Nog deze zomer start verbetering scholen Oosterheem

  oh bo oostwijzer2Drie basisscholen in Oosterheem, De Oranjerie, De Oostwijzer en Florence Nightingale, kampen al lange tijd met slecht werkende binnenklimaatinstallaties. De scholen zijn te warm en te benauwd, waardoor leerlingen en leraren ziek worden.

-advertenties-

-goede doel-