juni

 • Hartverscheurend boek over (emotionele) mishandeling

  lucia vd brinkSchrijver Lucia van den Brink geeft een vorm aan haar jeugd in Zoetermeer in haar nieuwste roman ‘De geur van een moeder’. Het boek gaat over Lentl die haar moeder verliest, en hoe haar thuis steeds onveiliger wordt.

 • Tijdelijk cameratoezicht Meerzicht

  camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen wil tijdelijk cameratoezicht instellen voor Meerzicht. Op het basketbalveld aan het Abdissenbos in Meerzicht vond zaterdag 5 juni een ernstig steekincident plaats. Ook zijn er diverse meldingen geweest van overlast op deze locatie door jongeren.

 • Voorjaarsdebat: raad wil duidelijkheid van Rijk

  raadszaal 1Na maanden digitaal vergaderen, voerde de gemeenteraad op 28 juni 2021 -als vanouds- weer het debat in de raadzaal in het Stadhuis-Forum. Tijdens dit Voorjaarsdebat is gesproken over de financiële situatie van de gemeente Zoetermeer en zijn besluiten genomen.

 • Erelidmaatschap Buytenrode voor juf Tilly

  20210625 2030480 copyBuurtvereniging Buytenrode heeft tijdens de ALV op 25 juni Tilly v.d. Meer (juf Tilly) in het zonnetje gezet. Tilly werd verrast met het erelidmaatschap van de buurtvereniging, waar ze zich al ruim 40 jaar voor inzet.

 • Toegankelijke Picknicktafels

  picknicktafelDe raad heeft tijdens het Voorjaarsdebat een motie aangenomen van Zoetermeer Vooruit om picknicktafels in Zoetermeer toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers. Bij een normale picknicktafel zit iemand in een rolstoel altijd op afstand.

 • Lekker vies worden op Modderdag

  modderdag4Lekker vies worden mag op Modderdag. De dag wordt al jaren met enthousiasme gevierd op kinderopvang De Drie Ballonnen, met alle leeftijden. Vanaf de baby-groep leren de kinderen al dat spelen met modder heel erg leuk kan zijn en dat vieze kleren niet erg zijn.

 • Trinko Keen nu bij Taverzo ook in de eredivisie

  Trinko KeenOp de valreep sluit Trinko Keen zich aan bij het team van De Boer Taverzo. De voormalig nummer 18 van de wereld kwam tot op heden al een aantal keren in de Europa Cup en Champions League uit voor het team uit Zoetermeer.

 • Gezinsjaarkaart zwembad bij Zoetermeerpas

  zoetermeerpasMet de zomer in aantocht wordt het tekort aan zwemwater weer een onderwerp van gesprek in de stad. Vrijwel iedereen kijkt reikhalzend uit naar ‘het nieuwe zwembad’. Maar Zoetermeer Vooruit vraagt zich af met welk geld de gemeente dat zwembad laat bouwen.

 • Winnaars Young Music Talent 2021

  Young Music Talent winnaar Xiaohan ZhouTijdens de finale van de muziekwedstrijd Young Music Talent in de Theaterzaal van CKC & partners gingen in totaal zestien jonge muzikanten de strijd met elkaar aan. Wethouder Robin Paalvast sprak de finalisten toe en reikte de prijs uit aan de twee jongste winnaars.

 • Kanoseizoen losgebarsten

  avondtocht zoetermeer 2Het kanoseizoen is losgebarsten, maar deze week was de regen spelbreker om fatsoenlijk in de kano te stappen. De aanlegsteiger was ondergelopen, wat nog niet eerder was gebeurd in de geschiedenis van Zoetermeerse Kanovereniging De Sprinters.

 • Foto van de week

  Theo_van_Houdt_snelheidFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Keti Koti, waarom de discussie?

  pa castellum slavernijHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Keti Koti, waarom de discussie?

 • Oranjefestival passend voetbal

  20210627 24945Tijdens het Oranjefestival Aangepast voetbal introduceerde Sv DSO Framevoetbal én Blindenvoetbal. Vanaf 2019 heeft DSO al voetbalplus, waar deelnemers met een beperking kunnen voetballen. Deze twee extra vormen van passend voetbal maken de sport voor nog meer mensen toegankelijk.

 • Hennepkwekerij na melding over vuurwapen

  hennep hennep en politie jpgDe politie ontdekte zondagavond 27 juni een hennepkwekerij toen zij een woning op de Laurierzoom in Rokkeveen ingaan na een melding over een vuurwapen. Er werden drie verdachten aangehouden in de woning.

 • Djembé optreden op IKC De Hofvijver

  Djembé IKC De HofvijverDe afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 van IKC De Hofvijver djembé-les gehad van gastdocent Leon. De kinderen hebben hard geoefend met de ritmes en gaven vrijdag 25 juni een optreden op het schoolplein.

 • Voorjaarsdebat gemeenteraad

  maandag raadsdagMaandag 28 juni 2021 vindt het Voorjaarsdebat van de gemeenteraad plaats. De raad praat dan uitgebreid over de financiën van de gemeente Zoetermeer. Tijdens het voorjaarsdebat spreekt de gemeenteraad zich uit over de plannen voor het nieuwe jaar.

 • Zomerprogramma tegen Eenzaamheid

  zomerprogramma eenzaamheidVeel mensen gaan in de zomer op vakantie, maar dit geldt lang niet voor iedereen. De Community tegen Eenzaamheid heeft deze zomer weer een leuk en vol programma opgesteld voor de thuisblijvers. Zo krijg je ook als je in de stad blijft een fijn vakantiegevoel.

 • Schaak. Mat! Hoogovenstoernooi 1958: Donner & Euwe

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Geschiedenis Hoogovenstoernooien: 1958: vierde lustrum voor Donner & Euwe 

 • Gebouw van de maand: Kristalkantoren

  bredewater kristaltoren 2Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand vertelt architect Adam Smit, ZZDP Architecten over de Kristalkantoren aan het Bredewater 4 -14.

 • Uit een Zoetermeerse pen – Wij

  Robbert RoosIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Robbert Roos.

-advertenties-

-goede doel-