januari

 • Simpelweg duurzaam: Doe langer met je mobiel

  mobiel smsDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: 3 Tips om langer te doen met je mobiel.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Eerste Wereldoorlog

  Belgische geinterneerdenDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Eerste Wereldoorlog.

 • Pastinaak soep uit Kelly's Keuken

  pastinaaksoepZoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week staan op het menu: Burrito’s

 • Young Adult boek 'Bas zoekt zin in zijn leven'

  BasZoetermeerse schrijfster Annemarie Koolstra baseert haar boek op de ervaringen die zij opdeed in remedial teaching. In een fictief verhaal beschrijft ze de problemen waar Bas mee worstelt. Een aansprekend onderwerp nu veel jongeren het moeilijk hebben door de impact van de corona maatregelen.

 • Gebouw van de maand: Terrasflat Douzapad

  terrasflat 1Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Terrasflat Douzapad in Palenstein.

 • Verras je geliefde met Valentijn

  20210120 22718 copyZoetermeer Actief, Cater en Co en All in One Feestjes hebben samen een geweldige Valentijnsactie om je geliefde te verrassen! We geven twee volledige Valentijnsboxen weg met heel veel lekkers om een geweldige, romantische en nooit te vergeten Valentijn te beleven.

 • Iedere maandag met plezier aan het werk

  corrieIn het LangeLand Ziekenhuis werken tientallen vrijwilligers in ondersteunende taken. Corrie Ribbens (76 jaar) is één van hen en doet dit vrijwilligerswerk al jaren met veel plezier. Zo lang het haar gegeven is om dit te blijven doen, zal zij dan ook iedere maandag aanwezig zijn in het LangeLand.

 • Statushouders in tijdelijke woning

  Statushouderverlaat opvangWethouder Paalvast onderzoekt de mogelijkheid om statushouders in tijdelijke woningen te plaatsen. Dit kan sneller geregeld worden dan permanente huisvesting, soms zelfs al binnen acht weken. In het komende half jaar krijgen 96 mensen met een verblijfsvergunning een huis in Zoetermeer.

 • Online taallessen op verschillende niveaus

  AmiraAan de taallessen van Piëzo is ook online deel te nemen. Sinds groepsactiviteiten op de centra niet mogelijk zijn, hebben deelnemers en vrijwilligers hun weg naar online gevonden. Wekelijks vinden taallessen online op verschillende niveaus plaats. Amira mir Medina is één van de vrijwilligers.

 • Gast-abonnement hockeyvereniging

  Gast lidmaatcshap MHCZHockeyvereniging MHC Zoetermeer stelt, in navolging van het verzoek van de overheid, de club open voor niet-leden t/m 17 jaar die lekker willen sporten. Bijvoorbeeld omdat ze vanwege de corona-maatregelen tijdelijk niet terecht kunnen bij hun eigen sportvereniging.

 • Nieuwe kringloopwinkel opent in april

  pexels cottonbro 6069079De opening van een nieuwe kringloopwinkel staat gepland op half april. De eigenaar van de nieuw te openen winkel: Kringloop Zoetermeer 1ste klas- 2de hands is al druk met de voorbereidingen en wacht op de laatste vergunningen. Zodra die zijn goedgekeurd kan hij het huurcontract tekenen.

 • Vooral inzetten op zonnestroom

  zonnepaneel op dakDe raad heeft het raadsvoorstel Lokale verkenning windenergie en zonnestroom aangenomen met 30 stemmen voor en 8 stemmen tegen. De stemming verliep via een briefstemming, de uitslag hiervan was dan ook niet meteen na de raadsvergadering van 25 januari bekend, maar een paar dagen later, op 28 februari.

 • Recht hebben en recht krijgen: betrokkenheid bij misdrijf

  rechtswinkel vrijwilligersJe recht niet gekregen? Vragen over juridische zaken? De Rechtswinkel Zoetermeer staat mensen bij met allerlei juridische vragen en problemen. Elke maand plaatsen we op Zoetermeer Actief een column van de Rechtswinkel, deze week over betrokkenheid bij een misdrijf .

 • Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling

  koolmeesje-voor-het-raamDit weekend gaat Nederland vanuit de luie stoel vogels tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Alle vogels die binnen een half uur landen in je tuin of op je balkon tellen mee. Wil je meedoen? Lees dan verder.

   

 • Nieuwe afvalbakken in Dorpsstraat

  143463602 1287256471653885 2231556603358872469 oDe Dorpsstraat heeft een nieuwe stap genomen in de verfraaiing en aankleding van de straat. Deze week werd er gestart met het plaatsen van nieuwe groene straatafvalbakken. De bakken bevatten drie aparte openingen om afval gescheiden weg te gooien.

 • Letterfeest voor groep 3

  Letterfeest 1Op IKC Florence Nightingale in Oosterheem is het deze week Letterfeest voor groep 3. De leerlingen mogen op afgesproken tijden hun welverdiende letterdiploma en verrassingstas ophalen bij juf Debby en juf Ella.

 • SV Oosterheem wordt SVO Buytenpark

  OosterheemIn de online gehouden algemene ledenvergadering van dinsdag 26 januari hebben de leden van voetbalclub SV Oosterheem akkoord gegeven aan de naamswijziging van de club. Met ingang van het nieuwe seizoen 2021/2022 wil de club uit Buytenwegh de teams uit laten komen onder de nieuwe naam SVO Buytenpark.

 • Hulpstichtingen gesteund door gemeente

  SIEM maaltijdenHulpstichtingen, zoals Stichting Iedereen Een Maaltijd in het Woonhart, vielen tot nu toe buiten alle coronaregels. Hun roep om hulp is gehoord door de Zoetermeerse wethouders, die samen met de stichtingen nu kijken wat er mogelijk is.

 • Vrijwilligers maken echt groot verschil

  lidyVrijwilligers helpen bij het LangeLand Ziekenhuis en ondersteunen de verpleging en artsen. “Als vrijwilliger kan je hier echt een verschil maken”, vertelt Lidy Pronk, coördinator vrijwilligers, “Voor de patiënten, maar ook voor de medewerkers in het ziekenhuis.”

 • Twee nieuwe partijen voor hulpmiddelen

  ScootmobielDe gemeente heeft een contract afgesloten met twee nieuwe partijen voor het leveren en onderhouden van de Wmo-hulpmiddelen, zoals rolstoelen en scootmobielen. RevaSolutions B.V en Medipoint WMO B.V. zullen per 1 april dit jaar de hulpmiddelen voor Zoetermeerders gaan verzorgen.

-advertenties-

-goede doel-