September 22

 • Country en soul bij JJ Music House

  Sneaky G Dit weekend zit je goed bij JJ Music House met lekkere Country en soul muziek. Zaterdagavond 1 oktober speelt soulband Sneaky G en zondagavond zal Leaving for Nashville optreden met pure country with a honky tonk twist.

 • Zoetermeer pakt uit met Sweetlake City Show

  2 unlimited‘The Sweetlake City Show’ is onderdeel van de viering van Zoetermeer 60 jaar New Town. Vrijdag 7 oktober wordt dit feest gevierd op de Markt in het Zoetermeerse Stadshart. De stad pakt uit met een speciaal kinderprogramma -met Sesamstraatshow- én een optreden van 2 Unlimited in het avondprogramma.

 • Open Zoetermeers Kampioenschap petanque

  DSC 0045Het Luiten Food toernooi, ofwel het Open Zoetermeers Kampioenschap petanque, trok de subtop aan van petanque Nederland, maar ook twee teams uit België. Het toernooi werd op zondag 25 september gehouden bij JBC Zoetermeer.

 • Herdenkingsboom komt in Park Palenstein

  pa Park Palenstein3De Herdenkingsboom voor Zoetermeerders die zijn getroffen door corona zal geplant worden in Park Palenstein. Een tweede, grotere, boom wordt door het college geadopteerd in het GeuzeGroen, in de Nieuwe Driemanspolder.

 • Expositie Mixed media van Mascha Zuijdwijk

  Foto MarschaMascha Zuijdwijk exposeert met mixed media tot 1 januari 2023 in de vitrine in de toegangshal op de begane grond van het woonzorgcentrum Vivaldi. De expositie bevat werken waarbij verschillende materialen zijn gebruikt.

 • Coffeeshop Casa blijft in Boerderij

  mz deboerderij3Uit de evaluatie van de proefperiode van Coffeeshop Casa blijkt dat er geen problemen zijn en dat de coffeeshop op de huidige locatie in De Boerderij kan blijven. Tijdens de proefperiode is gekeken of de coffeeshop de jonge bezoekers van GymWorld zou aantrekken en beïnvloeden, maar daar is geen sprake van.

 • Wethouder Bouke Velzen stelt zichzelf voor

  20220603 32083Sinds begin juni hebben we een nieuw college in Zoetermeer, met 6 wethouders. Maar wie zijn deze wethouders? Welke portefeuilles en ambities hebben ze? Vandaag vertelt wethouder Bouke Velzen over zijn aandachtspunten en plannen voor de komende vier jaar.

 • Grootste zonnebloem in Palenstein

  zonnebloemwedstrijd2De allergrootste zonnebloem van de buurttuin ‘de Ambachtsheerlijkheid’ in Palenstein komt van Bently. De bewoners rond de buurttuin konden deze zomer meedoen met een zonnebloemwedstrijd die begin juni van start ging met zo'n ca 25 deelnemers.

 • Cultuur en ontmoeting op Vredesfestival

  bollywood dansDrie dagen lang stond het festivalterrein bij Silverdome in het teken van optredens, verschillende culturen, lekker eten, workshops en verbinding. Tijdens het eerste Vredesfestival in Zoetermeer werd ook de Vredesaward uitgereikt.

 • Samen tegen eenzaamheid

  2022 09 10 Franx Uitfestival 12 2Van 29 september tot en met 6 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid en natuurlijk is er ook in Zoetermeer weer veel te doen. Kunstgarage Franx, Wijck en Café MAX organiseren activiteiten in deze week.

 • Straat in Beeld: Kwikstaartveld

  20140316 12125De betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Kwikstaartveld in de wijk Seghwaert.

 • MBO- en HBO/WO-markten op ONC Parkdreef

  SW vo ONCParkdreef 1De HBO/WO-informatiemarkt en MBO-informatiemarkt worden dit jaar beide gehouden op Oranje Nassau College Parkdreef. Scholieren van alle middelbare scholen in Zoetermeer kunnen zich dan oriënteren op vervolgopleidingen. De HBO/WO-markt is op dinsdag 4 oktober, de MBO-markt op donderdag 6 oktober.

 • Week tegen Eenzaamheid in Café MAX

  SlagterIn het kader van de Week tegen Eenzaamheid, van 29 september tot en met 6 oktober, organiseren Café MAX en Bibliotheek Forum in samenwerking met Indigo, inZet, Digi-Taalhuis en lokale ondernemers in Rokkeveen laagdrempelige activiteiten en inspirerende workshops gericht op ontmoeten en verbinden.

 • Rozen in Winkelcentrum Buytenwegh

  20220924 34215Met prachtige rode en roze rozen verraste Winkeliersvereniging Buytenwegh zaterdag de buren van het Winkelcentrum. De altijd vrolijke lakeien Pluum en Meau deelden de bloemen - vers geplukt uit de kasteeltuin!- uit, geholpen door tovenaar Fafa.

 • Wekelijkse inloopochtend bij Eigen Wij

  Eigen Wij nieuwElke woensdagochtend van 10 tot 12 uur is er bij stichting Eigen Wij aan de Voorweg 112 een inloopochtend. Naast een gratis kopje koffie of thee met een koekje, kun je ook creatief aansluiten bij de Eigenwijze Creaclub.

 • Foto van de week

  aug22 Vincent_BeltFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Sportief bezig op Geuzendag

  geuzendag bezuijenVele honderden Zoetermeerders deden sportief mee met Geuzendag Zoetermeer. De sportieve strijd op zondag 25 september ging om ‘de eer en de penning’, en je kon meedoen met Wandelen, Fietsen, Mountainbike, Hardlopen, Cyclocross en Jeugd(scouting)spelen. 

 • Wethouder Ingeborg ter Laak stelt zichzelf voor

  20220608 32298Sinds begin juni hebben we een nieuw college in Zoetermeer, met 6 wethouders. Maar wie zijn deze wethouders? Welke portefeuilles en ambities hebben ze? Vandaag vertelt wethouder Ingeborg ter Laak over haar aandachtspunten en plannen voor de komende vier jaar.

 • Eerste winst Meervogels een feit

  Meervogels septjpgTwee wedstrijden gespeeld en nog maar 0 punten was niet helemaal de start waar de korfballers van Meervogels op hoopten toen ze aan het seizoen begonnen, dus was de taakstellende opdracht om tegen Avanti de punten in Zoetermeer te houden.

 • Historische gevechten op de Markt

  historischzoetermeer2022 055Ridder Willem van Egmont, heer van Kasteel Palensteyn, was dit weekend even de baas van Zoetermeer tijdens het Historisch Festival Zoetermeer. Zonder coronamaatregelen kon het publiek weer als vanouds plaats nemen op de tribunes en genieten van de riddergevechten en vele optredens.

-advertenties-

-goede doel-