september

 • Het lokale ironiekje: Zet de sluizen maar open?

  bussluis Driesprong gmapsHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Zet de sluizen maar open?

 • Weekend Foto

  wsep21noord-aa_rob_oeleFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 70 jaar TV: start van LOZ

  Farce MajeureDe start van de Nederlandse Televisie was op 2 oktober 1951, vandaag precies 70 jaar geleden. De Zoetermeerse lokale omroep LOZ (Lokale Omroep Zoetermeer) begon later, in 1975. Van die eerste jaren is weinig bewaard gebleven, maar 1977 trad Farce Majeur op in Meerzicht, LOZ maakte hiervan een filmpje.

 • Zelfbrengdepot weer open zonder afspraak

  zelfbrengdepotNu de 1,5 meter maatregel is los gelaten door de overheid, is het ook weer mogelijk om zonder afspraak grofvuil weg te brengen bij het zelfbrengdepot aan de Argonstraat 25. Door de coronaregels was dit de afgelopen tijd alleen mogelijk mét afspraak.

 • Picasso Lyceum is een Gezonde School

  Picasso 03Het Picasso heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat het Picasso zien dat de school voldoet aan de landelijke kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door onafhankelijke deskundigen.

 • Gemeente gaat gesprek aan met COA

  bezuijenBurgemeester Bezuijen staat positief tegenover de opvang van asielzoekers in de Zoetermeerse gevangenis, maar gaat eerst het gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aan vóór er een besluit wordt genomen.

 • ArchitectuurPunt zet Zoetermeer op de kaart

  architectuur punt zoetermeer 350ArchitectuurPunt Zoetermeer vertelt het verhaal over de stad Zoetermeer. Welke bijzondere gebouwen zijn er gebouwd en waarom ziet de stad eruit zoals ze eruit ziet. Het ArchitectuurPunt werd in januari 2018 geopend en krijgt ook volgend jaar subsidie.

 • Entree, maak het mee!

  AW Logo Entree Maak het meeNa alle voorbereidingen achter de schermen, gaat de ontwikkeling van de nieuwe wijk De Entree eindelijk echt van start. Zaterdag 9 oktober is de aftrap op het terrein van het Boerhaavebuilding, midden in wat de nieuwe wijk gaat worden.

 • Verstandelijke beperking welkom bij Harpe Davids

  foto persbericht opendagMuziekvereniging Harpe Davids start een nieuwe afdeling, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking: Harpe Davids Unlimited. Zaterdag 2 oktober is er een open dag om kennis te maken met de nieuwe slagwerk- en dans/vlaggengroep.

 • Noodopvang vluchtelingen in gevangenis

  15-5-2019_51Mogelijk kunnen er vluchtelingen tijdelijk gehuisvest worden in de leegstaande Zoetermeerse gevangenis. Het Rijk heeft gemeenten opgeroepen om per direct extra opvang en huisvesting te realiseren voor asielzoekers en vergunninghouders.

 • Leuke activiteiten voor kinderen TalentenAcademie

  Talentenacademie Burendag 3Kinderen van de TalentenAcademie Buytenwegh waren zaterdag 25 september aanwezig bij de Burendag aan de Van Randwijkhove. Een andere groep ging naar de ridders op het Festival Historisch Zoetermeer om kennis te maken met beroepen van vroeger.

 • Geslaagde Burendag in Palenstein

  Geslaagde burendag Palenstein fotograaf Stichting Piëzo 1De Burendag in Palenstein die door bewoners werd georganiseerd was zeer geslaagd. Bewoners uit de wijk Palenstein liepen samen de architectuurwandeling. Tijdens de wandeling vertelden de bewoners hun ervaring en verhalen over de wijk.

 • Tijd voor een Verhaal: Waarom beer een korte staart heeft

  Tijd voor Verhaal Janneke vertelt3In ‘Tijd voor een verhaal’ vertellen de Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke en Kitty elke week een leuk, spannend en grappig verhaal. De verhalen zijn speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 7 jaar. Deze week: Waarom beer een korte staart heeft, verteld door Janneke.

 • Aanhoudingen in onderzoek naar drugshandel

  onderzoek drugshandel 03Na onderzoek door het Flexteam Zoetermeer-Leidschendam/Voorburg zijn in de vroege ochtenduren van dinsdag 28 september vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs. De vijf zitten vast voor verhoor.

 • Grote opkomst bij Historische Geuzen Wandeltocht.

  Afbeelding1 copy copyAfgelopen zaterdag heeft de Historische Geuzen Wandeltocht plaatsgevonden, sportief wandelgroep mocht meer dan 200 wandelaars verwelkomen in de Dorpsstraat. Na de start bij de winkel Van Herwijnen werd de tocht richting het  Noord AA ingezet.

 • ABBA Coverband komt naar Buytenwegh

  abba experienzeDe ABBA Coverband zal op zaterdag 2 oktober in Buytenwegh een optreden geven. Op het Kentgensplein zal de band tussen 13.00 en 16.00 uur verschillende van de legendarische tophits van ABBA spelen.

 • Het Luiten Food Open Zoetermeer Toernooi

  prijzen boulesBij de Jeu de Boulesclub meldden zich op zaterdagochtend 82 deelnemers uit geheel Nederland voor het Luiten Food Open Zoetermeer Toernooi. De deelnemers en toeschouwers werden bij de ingang gecheckt met de covid-check-scanner. Na goedkeuring ontving men een polsbandje dat toegang gaf tot de kantine.

 • Straat in beeld: Berberiszoom

  berberiszoom3Wat zou deze straatnaam nou betekenen? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Berberiszoom in Rokkeveen.

   

 • Brons op EK Jiu-Jitsu

  3e van Europa Gwen en JaimyTijdens de Europese Jiu-Jitsu Kampioenschappen in het Duitse Maintal voor de jeugd -18 en -21 jaar, wisten zowel Gwen van Poelgeest (-52 kg) als Jaimy Kat (-55 kg), van Budoschool Yotosama, bij de aspiranten -18 jaar het brons te bemachtigen.

   

 • Ook in Zoetermeer kan voedsel duurzamer

  200725 herman wijffels 1 1920x1280 copyHerman Wijffels komt op maandagavond 11 oktober om 19:30 uur in de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat een lezing geven over een meer duurzame voedselketen. Daarbij zal hij ook zijn kennis delen over de huidige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen rond dit onderwerp.

-advertenties-

-goede doel-