februari

 • Foto van de week

  l turfboer stormFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Zin in 't alledaagse: Fotograferen vanuit je gevoel

  SONY DSCOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Fotograferen vanuit je gevoel.

 • 'Zin in 't alledaagse': levensrivier

  blog zin 6 febOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: hoop en vertrouwen.

 • Portobello Burger uit Kelly's Keuken

  burgerZoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week staan op het menu: Portobello Burger.

 • Brand IBM gebouw op de Boerhaavelaan

   MGL0071Een brand bij het oude IBM gebouw, gevestigd aan de Boerhaavelaan in de wijk Driemanspolder, veroorzaakte zondagmiddag 28 februari een flinke rookontwikkeling. De brandweer meldde even voor 17 uur dat de brand onder controle was.

 • Agent lichtgewond door verzet bij aanhouding

  politie RobbertEen politieagent raakte zaterdagnacht 27 februari lichtgewond bij de aanhouding van een vrouw in de Brusselstraat in het Stadshart. Toen dienstdoende agenten een gesprek met de vrouw in kwestie wilde over de avondklok, ging zij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd de vrouw alsnog staande gehouden.

 • Schaak. Mat! NK Schaken 1976 opnieuw voor Jan Timman

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Geschiedenis NK Schaken: NK Schaken 1976 opnieuw voor Jan Timman! 

 • Rob schrijft 50e weercolumn

  20210228 23468Rob Oele publiceert deze maand zijn 50e weercolumn voor Zoetermeer Actief. In januari 2017 kwam de eerste weercolumn van Rob op de site en sindsdien houdt hij trouw de Zoetermeerders elke maand op de hoogte van het weer in hun eigen stad.

 • Uit een Zoetermeerse pen - Adelaar

  Robbert RoosIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Robbert Roos.

 • Gebouw van de maand: Australiëweg

  australieweg richting oost 2020Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand geen woning of kantoor, maar de Australiëweg.

   

 • Auto twee keer in brand Goudstraat

  brandweer Robbert copyEen geparkeerde auto aan de Goudstraat moest zaterdagavond 27 februari geblust worden door de brandweer. De melding van de brand kwam binnen rond 22.10 uur. Het was de tweede keer dat brandweer moest blussen. 

   

 • Weekend Foto

  wfeb21_Nicolette_Blok_-_t_geertjeFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Denksport met Bram: Slavenburg 1951 in het EK Venetië

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Bob Slavenburg in 1951 in het EK Venetië

 • Poke Bowl uit Kelly's Keuken

  pokebowlZoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week staat op het menu: Poke Bowl.

 • Vrolijke Lentehaan borduren tijdens online workshop

  workshops ambachtenwerkplaats lentehaan bordurenVanuit de Ambachtenwerkplaats van stichting Piëzo kun je online meedoen aan de workshop Vrolijke lentehaan borduren online. De live online bijeenkomsten worden gehouden op 11 en 25 maart van 14.00 tot ca. 15.30 uur.  Er wordt gewerkt met allerlei soorten materialen, waaronder een bijzondere sierband en cadeaulint.

 • Stadstheater brengt serenades aan inwoners

  sh stadstheater 8Bijna een jaar geleden, op 12 maart 2020 hoorden we dat Nederland gedeeltelijk op slot moest. Omdat dit al bijna een jaar geleden is, trakteert het Stadstheater samen met cabaretière Kiki Schippers een aantal inwoners in Zoetermeer op een persoonlijke serenade.

 • Voedselgroep ontvangt mega donatie vleesvervangers

  tempImage2r89LuVoedselgroep Oosterfaantje heeft vandaag 30 pallets diepgevroren vegetarische vleesvervangers gedoneerd gekregen. De stichting heeft eigen leden en andere voedselgroepen waaronder de voedselbank voorzien van producten. De stichting biedt nu Zoetermeerders de kans om voor 5,- een tas vol te komen ophalen.

 • JIP tip: Thuis studeren

  jiptip maart21Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Thuis studeren.

 • Botsing met verkeersbord

  112 rotonde meerzichtllaanEen auto is op de rotonde Amerikaweg - Meerzichtlaan tegen een verkeersbord tot stilstand gekomen. De auto raakte vrijdagmiddag 26 februari tijdens een uitwijkmanoeuvre van de weg en kwam daarbij in botsing met het verkeersbord op de rotonde.

 • Edwin Visser nieuwe trainer selectie Meervogels

  edwin meervogelsZ.K.V De Meervogels heeft met ingang van het seizoen 2021-2022 Edwin Visser aangetrokken als hoofdcoach van de selectie. Edwin Visser woont in Zoetermeer, is vader van 2 kinderen en begon als speler bij Tempo uit Alphen a/d Rijn, maar moest al vroeg in zijn spelersloopbaan stoppen door blessureleed.

-advertenties-

-goede doel-