evenement

 • Horeca protest Zoetermeer van korte duur

  Schermafbeelding 2022 01 15 om 11.30.29 copyDe nieuwe versoepelingen die gisteravond tijdens de persconferentie werden gepresenteerd liet geen ruimte voor horecazaken om de deuren te openen. Hierop veel besloten horecazaken als protest vandaag de deuren te openen. Restaurant De Beren Zoetermeer opende vanochtend om 10:00 de deuren. 

 • Start jubileumjaar - Zoetermeer 60 jaar New Town

  zoetermeer 60 jaar new townIn 2022 is het 60 jaar geleden dat het besluit viel om rondom het dorp Zoetermeer een hele nieuwe stad te bouwen. Vrijdag 21 januari tussen 15.00 en 16.30 uur vindt online de start van het jubileumjaar plaats met wethouder Robin Paalvast.

 • Winterontmoeting in Wijktuin Noordhove

  Winterontmoeting in Wijktuin Noordhove fotograaf Stichting PiëzoVoor inwoners van Noordhove is er de Wijktuin Noordhove voor ontmoeting en het volgen van activiteiten en lessen. De gemeente Zoetermeer heeft de mogelijkheid geboden om activiteiten in de wijktuin te ontwikkelen en verbindingen in de wijk tot stand te brengen.

 • WINteractie Stadstheater

  Stadstheater Zoetermeer WINteractieNu de theaterdeuren vanwege de lockdown voorlopig gesloten zijn, heeft het Stadstheater Zoetermeer en theaterrestaurant STAGE kitchen & café een nieuwe WINteractie. Tot 31 januari 2022 kan iedereen uit Zoetermeer en omstreken namelijk theaterkaarten of een diner voor een groep naar keuze winnen.

 • Nieuwjaarsconcert: verrassend en vertrouwd

  20220109 28999Variatie, verrassing en herkenning kwam samen op het Nieuwjaarsconcert van het Ebony Ensemble. Vanwege de lockdown was dit concert niet live bij te wonen in het Stadstheater, maar kon wel live bekeken worden via de stream.

 • Kijk mee naar het Zoetermeerse Nieuwjaarsconcert

  Ebony nieuwjaarsconcert 2022Het Ebony Ensemble is het huisgezelschap van het Stadstheater, zij verzorgen traditiegetrouw een Nieuwjaarsconcert in het Stadstheater. Dit jaar is dit concert een cadeau voor heel Zoetermeer: het concert is gratis in elke Zoetermeerse huiskamer te bekijken.

 • Nieuwjaarstoespraak 2022 burgemeester Bezuijen

  nieuwjaarstoespraakDe nieuwjaarsbijeenkomst kon ook dit jaar niet doorgaan, maar burgemeester Bezuijen heeft zijn Nieuwjaarstoespraak online opgenomen zodat alle Zoetermeerders deze kunnen zien. Een proost met alle Zoetermeerders, maar dan online.

 • Dorien & Koters op pad: De Poffertjestuin

  D3X 5897Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (8) en Sepp (5) kiezen regelmatig een leuke activiteit uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over. Deze keer gingen ze naar de Poffertjestuin.

 • Nieuwjaarsgift voor Zoetermeer met Ebony Ensemble

  Ebony nieuwjaarsconcert 2022Het Ebony Ensemble is het huisgezelschap van het Stadstheater, zij verzorgen traditiegetrouw een Nieuwjaarsconcert in het Stadstheater. Dit jaar is dit concert een cadeau voor heel Zoetermeer: het concert is gratis in elke Zoetermeerse huiskamer te bekijken.

 • Kerstfee reikt prijzen Versierde Kerstsok uit

  20211229 28925De kerstfee heeft woensdagmiddag de prijzen uitgereikt aan alle kinderen die gewonnen hebben in de 'Versierde Kerstsok' wedstrijd. Heel veel kinderen hadden erg hun best gedaan, zo was er een rendier-kerstsok te zien, sokken met namen en mooie figuren. De prijzen werden uitgereikt in het Kersthuis in de Dorpsstraat.

 • Kerstboom weer aan huis opgehaald

  kerstbomen bij RR400Ook dit jaar vindt er helaas geen jaarlijkse kerstboominzameling/versnippering plaats vanwege coronamaatregelen. In plaats van de kerstbomen in te leveren bij de inleverpunten worden de kerstbomen in uw wijk opgehaald. Oude kerstbomen kunnen in de eerste week van januari 2022 neergelegd worden op de aanbiedplaats van de minicontainers.

 • Zoetermeer bereidt zich voor op de jaarwisseling

  2022 kaarsjesDe komende jaarwisseling wordt opnieuw anders dan andere jaren. Door de coronamaatregelen vieren we de wisseling van het jaar in kleine kring en zonder vuurwerk. De voorbereidingen van de gemeente en veiligheidspartners op de jaarwisseling zijn in volle gang.

 • Online jongeren activiteiten van Epic Youth

  Zoetermeer FortniteTijdens de kerstvakantie organiseert Stichting Epic Youth in samenwerking met Buurtwerk een online Fortnite Toernooi en een online Just Dance 2022 activiteit in gemeente Zoetermeer, speciaal voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud. De activiteiten worden mede door de jongeren zelf georganiseerd.

 • Oliebollen Drive-Thru Zoetermeer

  oliebollen 3Oliebollen kun je dit jaar ook volledig corona proof bestellen via een Drive-Thru service. Online bestellen en op 31 december haal je de bestelde oliebollen op vanuit je eigen auto. De oliebollenservice is bedacht door Bij Foodie, die normaal gesproken een lunchroom heeft.

 • LIT NYE Livestream

  lit nye 2021Ook dit jaar komt er helaas geen groot feest voor 3000 jongeren in het Silverdome met Oud en Nieuw, maar online gaat het feest wel door met de livestream. Op 31 december kan je vanaf 22 uur inloggen en meegenieten van alle artiesten, die speciaal voor deze livestream gaan spelen.

 • Kerstwens 2021

  kerstmanZoetermeer Actief wenst alle kijkers en volgers een heel prettige Kerst en Gelukkig Nieuwjaar!

 • Kerst Drive Through Parousia

  20211224 28833Volledig coronaproof organiseerde Evangelische Gemeente Parousia Zoetermeer een Kerst Drive Through om de kinderen toch het kerstverhaal te laten bekijken en beleven. Binnen in de kerk was nu niet mogelijk, maar buiten genoten alle bezoekers van het kerstverhaal, muziek en een lekkere wafel.

 • Oosterfaantje deelt cadeautjes uit aan kinderen

  DSC 2940Het was door de corona maatregelen spannend of de kerstpakketten voor de leden van stichting Oosterfaantje geregeld konden worden. Twee donaties van bedrijven en een grote donatie van speelgoed, maakten dit alsnog mogelijk, tot grote blijdschap van de stichting.

 • Kerstlicht in Zoetermeer

  6S7A0407 HDRWe zitten veel binnen deze kerstperiode en veel mensen besteden dan ook extra aandacht aan de kerstversiering rond en in hun huis. De mooiste kerstversiering hebben we voor u in een gallery gezet, zodat iedereen even kan meegenieten van deze kerstlichtjes.

 • De Versierde Kerstsok, aflevering 5

  D3X 4692In onze miniserie 'De Versierde Kerstsok' vertellen we in 5 korte afleveringen het verhaal van de Kerstman die met een groot probleem zit. De Kerstvrek wil namelijk Kerstmis onmogelijk maken. Het enige wat nog kan helpen zijn versierde kerstsokken…. in deze laatste aflevering zie je hoe dit afloopt.

-advertenties-

-goede doel-