evenement

 • Buytenpark Openluchttheater heropent deuren

  Storytellers 2Het openluchttheater in het Zoetermeerse Buytenpark opent na twee jaar gedwongen sluiting weer de deuren. Het theater verhuist naar een nieuwe locatie vlak naast Snowworld en presenteert de Europese première van de musical 'Napoleon'.

 • Lezing over beeldbepalend werk architect De Jonge

  Biesland pleintjesplan vkArchitect Leo de Jonge heeft een groot stempel gedrukt op Zoetermeer, zijn bureau ontwierp talloze beeldbepalende gebouwen. Wessel de Jonge, zoon van Leo de Jonge en ook architect, vertelt tijdens de lezing op 29 juni 2022 over de ideeën achter het werk van zijn vader.

 • Dansvoorstelling Partners On Stage

  Partners On Stage Zaterdag 25 juni verschijnen acht dansscholen van CKC & partners ten tonele in het Stadstheater Zoetermeer. De dansvoorstelling Partners On Stage is een wervelend geheel van een grote diversiteit aan dansstijlen waarin leerlingen van jong tot oud samen dansen.

 • Erasmus opent lustrum met Groot Muziek Gala

  MuziekgalaclickHet Erasmus College, de oudste middelbare school van Zoetermeer, bestaat 52 jaar en viert dit jaar, uitgesteld vanwege corona, haar 50 jarig jubileum. In oktober zal er een groots opgezette feestweek worden georganiseerd, maar volgende week trapt het Erasmus College al af met Het Groot Muziek Gala.

 • Zoetermeer viert Veteranenavond

  militair voertuig fotograaf Patricia MunsterTijdens de 15e Veteranenavond op zaterdag 25 juni bedankt Zoetermeer haar veteranen. Er is een programma met onder meer een defilé met militaire voertuigen. De tocht vertrekt om 18.30 uur vanaf de Buytenparklaan en komt rond 19.30 uur aan op de Markt, waar burgemeester Bezuijen hen verwelkomt.

 • Feestelijke expo in Dutch Innovation Factory

  foto expo DIFOp 24 juni sluiten studenten van De Haagse Hogeschool van de internationale minor ‘Game Development&Simulation’ en van de differentiatie ‘Innovative Development’ het semester op een bijzondere manier af in het clubhuis van het Dutch Innovation Park, de Dutch Innovation Factory.

 • In de startblokken voor Culinair Zoetermeer 2022

  Mensen op een terras Zoetermeer culinairTwee jaar heeft het culinaire evenement waar Zoetermeer zo bekend om staat niet door kunnen gaan, gelukkig komt daar dit jaar verandering in. Op 1, 2 en 3 juli 2022 stroomt de Markt weer vol met bezoekers die zin hebben in een ontdekkingsreis langs vele Zoetermeerse restaurants en horecapartners.

 • Publiek welkom bij Herdenking Slavernijverleden

  keti kotiZoetermeer herdenkt en viert de afschaffing van de koloniale slavernij op maandag 4 juli. Op deze dag worden er weer kransen gelegd bij het monument aan het Rakkersveld in Palenstein. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Kunstgarage Franx opent nieuwe tentoonstelling

  Schermafbeelding 2022 06 13 om 12.26.44Kunstgarage Franx deelde afgelopen zaterdag zomerse botanische cocktails uit aan de bezoekers van de tentoonstelling ‘GEWORTELD’ die zaterdag officieel van start ging. Een tentoonstelling waarin diverse kunstenaars laten zien hoe zij geïnspireerd zijn door de bloemen- en plantenwereld.

   

 • Baby’s, Peuters Kleuters en boeken

  20220611 32329In Bibliotheek Forum Zoetermeer werd zaterdag de Landelijke BoekStartDag gecombineerd met de Baby Peuter Kleuter markt, waardoor de hele bibliotheek volliep met ouders en hun kinderen. Bij de ingang troffen de kinderen al meteen Bumba om mee op de foto te gaan.

 • Swingend voorproefje bij Rastaplas on the Move

  Rastaplas preview 11 juni 2022 Nicolaasplein 6 van 15Het gratis festival Rastaplas on the Move op het Nicolaasplein gaf zaterdag alvast een voorproefje voor het grote meerdaagse Rastaplas Festival bij het Noord-Aa. Veel vrolijke mensen, muziek met de onmiskenbare 'rastasound', en opvallende kleding in felle kleuren: Rastaplas is er klaar voor.

 • Veel te doen bij Kom Erbij

  20220611 32353Volop activiteiten, muziek en snacks bij het Kom Erbij Festival, zaterdag op de Markt. Het festival was door jongeren georganiseerd, voor de jongeren van Zoetermeer. Jongeren van 12 tot 25 jaar konden er de hele middag en avond lekker chillen en genieten, ouders waren niet welkom.

 • Stadstheater presenteert nieuw theaterseizoen

  Stadstheater ZoetermeerHet Stadstheater presenteert op donderdagavond 23 juni het nieuwe theaterprogramma voor het seizoen 2022/2023. Het is tijd om alvast weg te dromen bij alle vermakelijke, mooie en verrassende voorstellingen dei voor het komende seizoen op het programma staan.

 • Koren zingen rond de molen

  20220604 32140Drie Zoetermeerse koren traden zaterdag 4 juni op tijdens het Korenfestival bij Molen De Hoop. Achtereenvolgens waren optredens te horen van de Paradijsvogels, het Zoetermeers Mannenkoor en Popkoor Just For Fun.

 • Swingen bij Zoetermeer Blues

  20220604 32117Met een paar flinke roffels op de drums opende wethouder Margreet van Driel zaterdagmiddag het Zoetermeer Blues Festival. Het gratis toegankelijke blues-event trakteerde de stad drie dagen lang op onvervalste Blues muziek in veel verschillende smaken.

 • HOPPAAA foodtrucks staan bij Silverdome

  6S7A7408Het hele Pinksterweekend staan de foodtrucks van het HOPPAAA! foodtruckfestival bij Silverdome in het Van Tuyllpark. Op het grootste terras van Zoetermeer kun je genieten van live muziek, proeverijtjes, streekbieren en heel veel foodtrucks.

 • Gezellige activiteiten Dag van Palenstein

  kom naar buiten dag van palensteinDe gemeente en de wooncorporaties zijn op woensdag 8 juni op de Dag van Palenstein aanwezig met informatie over de bouwprojecten en informatie over de energietransitie. Daarnaast zijn er gezellige activiteiten voor jong en oud.

 • Baby-, peuter- en kleutermarkt in het Forum

  boekstartdag 2022twitter post1De Bibliotheek organiseert dit jaar weer een 'Baby-, peuter- en kleutermarkt' en dit jaar vindt deze markt samen met de landelijke BoekStartdag plaats. Op zaterdagochtend 11 juni van 10.00 tot 12.30 uur zijn ouders en grootouders met kinderen tot 6 jaar welkom in het Forum.

 • Theater op aparte plekken bij Zoete Herinneringen

  unnamed copyOp zondag 12 juni gaan deuren open die normaal gesloten blijven tijdens de theaterparade 'Zoete Herinneringen'. Een unieke manier om de stad van een andere kant te bekijken. Op deze zondag openen zeven plekken in de stad hun deuren, plekken die normaal gesproken gesloten blijven voor het publiek. 

 • Talenten bij 60 jaar New Town

  20220531 31737Zoetermeerse talenten betraden dinsdagavond 31 mei het podium voor de voorstelling 'Zoetermeer, 60 jaar New Town'. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat Zoetermeer werd gevraagd om flink te gaan groeien, als reddingsboei voor het overvolle Den Haag.

-advertenties-

-goede doel-