Augustus 22

 • Loopeenden...

  Eend 2Vanochtend had een groep eenden kennelijk met elkaar een afspraak gemaakt om een wandeling over de Zoetermeerse paden en lanen te gaan maken. Dat leverde een gezellig kwekkende groep op...

 • Boekje 100 dingen snel weer verkrijgbaar

  boekje 100 dingenHet boekje ‘De 100 dingen die je als Zoetermeerder over je stad moet weten’ is binnenkort weer te koop in boekhandels in Zoetermeer. Het boekje werd in mei uitgegeven, maar was al heel snel uitverkocht, waardoor veel Zoetermeerders die interesse hadden, net ernaast grepen.

 • Scooterrijder gewond na valpartij

  ambulance 2Maandagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op het fietspad bij Meerzicht/Driemanspolder in Zoetermeer. Meerdere politie-eenheden, twee ambulances en ook het MMT werden gealarmeerd.

 • Het lokale ironiekje: aangifte online

  EennulHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: aangifte online.

 • Jeugdinterview: Bob - luchtgeweerschieten

  Attachment0 copyIn de zomervakantie publiceren we jeugdinterviews met jonge sporters die graag over hun hobby of sport vertellen. Vandaag vertelt Bob Lausberg  over luchtgeweer schieten bij ssv Robin Hood.

 • Op architectuursafari in de binnenstad

  Logo 60jr new townZin in een architectuursafari  op 19 of 22 augustus mét gids door het centrum van de stad en dan meer te weten komen over de architectuur van bijvoorbeeld Bioscoop Utopolis of het bureau voor Politie en Brandweer, ‘de boog’ in de Griekse buurt, of de transformatie van kantoren in de Engelse buurt?

 • Sinkhole op de Gerrit Achterberghove

  SinkholeVanmorgen ontstond op de Gerrit Achterberghove in de wijk Buytenwegh een zogenaamd sinkhole, van minstens een meter diep. De oorzaak is nog niet bekend, maar zou volgens buurtbewoners te maken kunnen hebben met de riolering.

 • Update: vondst lichamen Kramerplan Zoetermeer

  politie auto 2De politie ziet een verband tussen het fatale ongeluk op zaterdag in Lekkerkerk en de vondst van 2 lichamen aan het Kramerplan in Zoetermeer. Bij het ongeluk kwam een Zoetermeerder van in de zeventig om het leven.

 • Schaak. Mat! Het ONK voor Rick Lahaye

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Het Open Nederlandse schaakkampioenschap (ONK) voor Rick Lahaye

 • Zoetermeerse geschiedenis: het voetcarillon

  voetcarillonIn de tijd dat de sprinter nog door Zoetermeer heen reed hadden veel haltes een eigen kunstwerk. Het bekendste kunstwerk is ongetwijfeld het voetcarillon, ontworpen door Alfons van Leggelo. Op de perrons van halte Voorweg waren een aantal van deze carillons te vinden.

 • Uit een Zoetermeerse pen – Een kleine geschiedenis

  Rob JansenIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Rob Jansen.

 • Zin in 't alledaagse: Zomerlach

  BlogOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Zomerlach.

 • Weekend Foto

  Cok_van_Aalst_burg_waaijerbrugFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Update: Twee doden in woning Noordhove

  politie auto 2De politie trof zaterdagmiddag rond 17 uur twee overleden personen aan in een woning in Noordhove. Volgens de Telegraaf zou het hier gaan om een moeder en zoon. Een auto-ongeval in Lekkerkerk vannacht zou de politie op het spoor hebben gezet.

 • Facebook?

  facebook

  Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, op de Facebookpagina van Zoetermeer Actief is snel het laatste nieuws van onze stad te vinden: www.facebook.com/ZoetermeerActief/

  Wilt u weten wat er allemaal te beleven is in Zoetermeer? Kijk dan snel op onze evenementenpagina!  www.facebook.com/EvenementenZoetermeer/

   

 • Hoe help je de tuin een droge, hete zomer door?

  Tuin in de zon 2We kunnen maar beter wennen aan die nieuwe zomers, de hoge temperaturen en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Mens en dier kreunen onder de warmte, maar ook de tuinplanten hebben het zwaar. Met wat maatregelen help je de tuin deze droge periode door.

 • Nieuwe stoelen voor Grote Zaal Stadstheater

  Stadstheater 2Het was tijd voor een make-over en dus zit je vanaf september in de Grote Zaal van het Stadstheater een stuk beter, want na jaren van trouwe dienst worden de stoelen vervangen. En ook de vloer krijgt een opknapbeurt, het eindresultaat van deze verjongingskuur is te zien vanaf 17 september.

 • Pareltjes uit de collectie: Trotseerloodjes

  trotseerloodjesMuseum De Voorde heeft, naast de vaste tentoonstellingen Stoer en Respect!, ook een grote collectie Populair Design en Zoetermeers Erfgoed. In deze serie besteden we aandacht aan het Zoetermeers Erfgoed, met hele bijzondere stukken uit de geschiedenis van onze stad. Dit keer: Trotseerloodjes.

 • JIP TIP: 18 jaar en dan?

  Regel je shitHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP één keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: 18 jaar en dan?

 • Tentoonstelling Franx: ‘Design: a new generation’

  FranxBij Kunstgarage Franx in de Vlamingstraat is zaterdag 31 juli de tentoonstelling: ‘Design: a new generation’, onder grote belangstelling geopend. De Zoetermeerse kunstenaar Charlotte Wagemaker bracht samen met een negental talentvolle (oud) studenten en het team van Franx de expositie tot stand.

-advertenties-

-goede doel-