september

 • Natuurtuin organiseert maandelijkse wandeling

  kIMG 0950Komende zondag, 26 september  kunt u weer meedoen aan de maandelijkse gratis rondleiding in de Natuurtuin.Op iedere 4e zondag van de maand zullen ervaren natuurtuingidsen u bekende en minder bekende plekjes van de Natuurtuin laten zien. En iedere maand ziet deze parel van het Westerpark er anders uit. 

 • Historisch Orgelconcert

  Ronald de Jong OrgelconcertHet orgelconcert in de Oude Kerk in de Dorpsstraat staat deze zaterdag in het teken van Historisch Zoetermeer. Ronald de Jong zal op het Lohman-orgel werken spelen van componisten die een groot stempel zetten op de muziekgeschiedenis.

 • Tijd voor een Verhaal: Annansi en de zak met wijsheid

  Tijd voor Verhaal Janneke vertelt3In ‘Tijd voor een verhaal’ vertellen de Zoetermeerse verhalenvertellers Janneke en Kitty elke week een leuk, spannend en grappig verhaal. De verhalen zijn speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 7 jaar. Deze week: Annansi en de zak met wijsheid, verteld door Kitty.

 • Zoetermeerse ondernemers ontbijten in Oude Kerk

  miljoenenontbijtDe Zoetermeerse ondernemersclub Netwerk Zoetermeer hield haar traditionele ontbijtbijeenkomst op de ochtend na Prinsjesdag dit jaar in de Oude Kerk. Als sprekers waren de wethouders Rosier en Iedema uitgenodigd en een beleidsmedewerker van ABNAMRO.

 • Aan het Werk op Historisch Festival

  H0326Op het Historisch Festival aanstaande zaterdag  25 september staat een enorme tent. Oud Soetermeer en het  Stadsarchief laten daar zien hoe mensen vroeger werkten in Zoetermeer. Naast een geheimzinnige installatie die papier maakt én een sneltekenaar zijn er wel honderd foto’s en een film te zien.

 • 100 jaar pop met orkest, dans en zang in het CKC

  orkest K en VDe cultuurzomer van Zoetermeer is nog niet voorbij, er staat namelijk nog een popconcert gepland waar iedere liefhebber van live muziek bij moet zijn. Muziekvereniging Kunst en Vriendschap Zoetermeer geeft een concert met 100 jaar popmuziek in het CKC.

 • Oosterheemse fiets trekt op Burendag door de wijk

  koffers Sam OosterheemOp Burendag, zaterdag 25 september, kom je in de straten van Oosterheem een uit de kluiten gewassen fiets tegen. Alle verhalen die uit de reizende koffertjes met de naam Sam kwamen, zijn als tegeltjeswijsheden, een playlist in Spotify, recepten en nog veel meer terug te vinden op de fiets.

 • Vaccinatie op Stadhuis

  corona vaccinDe gemeente Zoetermeer gaat vier vaccinatiedagen organiseren op het Stadhuis-Forum. Mensen die nog niet gevaccineerd zijn tegen corona kunnen hier zonder afspraak binnen lopen en een vaccin halen. De eerste prikdag is op woensdag 29 september.

 • Straat in beeld – Lemelerberg

  Lemelerberg1Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Lemelerberg in Meerzicht.

 • Gymworld: toegankelijk voor iedereen

  Gymworld_TR_2Met twee mindervalidentoiletten, liften, geleidelijnen en meer voldoet het nieuwe gebouw Gymworld ruim aan alle eisen van de Integrale Toegankelijkheids Standaard (ITS). Donderdag 16 september plaatste wethouder Ingeborg ter Laak de ITS-sticker bij het gebouw.

 • Auto op z'n kant na aanrijding

  brandweerauto 2Een auto is op zijn kant terecht gekomen na een botsing op de kruising Amerikaweg en Europaweg. De bestuurder van het voertuig moest uit de auto bevrijd worden door de brandweer. De oorzaak van de aanrijding ligt bij het door rood rijden van één van de bestuurders.

 • Expositie van fotografe Betty Nicolai in Vivaldi

  Foto Betty NicolaiFotografe Betty Nicolai exposeert tot 1 januari 2022 haar werk op de veranda van de 1e etage in het Verpleeg- en Verzorgingstehuis Vivaldi, Brechtzijde 45 in Zoetermeer. De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur en is georganiseerd door de Kuntscommissie Palet Welzijn.

 • Feestelijke start Boekfiets bij IKC De Achtsprong

  boekfiets 1Afgelopen woensdag 15 september stond De Boekfiets op het plein bij IKC De Achtsprong in Palenstein. Het was een feestelijke ochtend waarbij peuters en kleuters werden voorgelezen door een vrijwilligster. Als warm welkom hingen er vlaggetjes op het plein.

 • Lintje voor raadslid Cora Huijbens

  ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSBurgemeester Michel Bezuijen heeft maandag 20 september 2021 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Cora Huijbens. Voor haar langdurige verdiensten als gemeenteraadslid van Zoetermeer, besloot Zijne Majesteit de Koning Cora Huijbens te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 • Nationale Sportweek 2021: MEGA-Beweeginstuif

  20181212 2849Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september is het de Nationale Sportweek. Een landelijk initiatief met als doel sport en bewegen in Nederland te promoten. Speciaal voor kinderen en jongeren organiseert Zoetermeer een gratis MEGA-Beweeginstuif.

 • Inclusie bij Dreamchallenge: Passend voetbal

  431208fa 83a6 469e 82e5 5b74634cfbb7Inclusief sporten kunnen sporten voor iedereen is de missie van René van Oeffel van sportondersteuner.nl. Zaterdag 18 september organiseerde hij de Dream Challenge: passend voetbal, in het kader van de nationale sportweek.

 • Schoorsteenbrand in Datheenhove

  schoorsteenbrandEen schoorsteenbrand aan de Datheenhove in Buytenwegh zorgde maandagavond  20 september voor veel rook. Brandweer en politie werden rond 20.30 uur opgeroepen vanwege de brand in de schoorsteen.

   

 • Debutanten FC Zoetermeer 1 in het zonnetje

  Debutanten FC ZoetermeerVoorafgaand aan de training van de Zaterdagselectie van FC Zoetermeer, op donderdagavond 16 september, werd even stil gestaan bij een bijzonder moment. De debuterende spelers van FC Zoetermeer 1 kregen een officiële ‘Debutanten Oorkonde’ uitgereikt.

 • Foto van de week

  sep21 Dons_herfst_MeerpadFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: De QR-code voor iedereen

  QR codeHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De QR-code voor iedereen.

-advertenties-

-goede doel-