oktober

 • Het lokale ironiekje: Het afvalbeleid, mij een zorg

  afvalbak volHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Het afvalbeleid, mij een zorg.

 • Spannende middag voor kinderen in Bibliotheek

  kk thillerferstival fankensteidn wsp3.jpg.rendition.384.614Trek je griezeligste verkleedkleding aan en kom op woensdag 27 oktober van 15.30 – 17.00 uur griezelen naar de Maakplaats van Bibliotheek Forum. Eerst luister je naar een spannend verhaal en na het verhaal maak je je eigen Frankensteins huisdier.

 • Rijswijk Dames 1 verslaat MHCZ Dames 1

  MHCDe dames van MHCZ speelden deze week een hockeywedstrijd in de onderste regionen van de 1e klasse B. Er waren twee teams die vol voor de winst gingen, maar Rijswijk bleek de sterkere partij. Eindstand 0-1, scoreverloop: 0 - 1 Rijswijk (strafcorner, 30e minuut).

 • Het paddenstoelenpad in het Balijbos

  DSC 8769De herfst is begonnen en dat betekent paddenstoelentijd. Afgelopen week was het zelfs paddenstoelenweek. In de Zoetermeerse bossen vind je een hoop verschillende soorten paddenstoelen en zwammen. In het Balijbos is zelf een apart pad dat je kunt lopen om ze te bewonderen.

 • Survivalpop 3.0 met nog groter podium

  Sliding DrinksSurvivalpop ontstond begin zomer 2020 vanwege de corona-maatregelen en brengt nog steeds de leukste artiesten op het podium. Wekelijks wordt een video-clip van een artiest opgenomen en geplaatst op YouTube en Facebook.

 • Schaak.Mat! Veel favorieten in Hoogovens 1971

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Geschiedenis Hoogovenstoernooi: Veel favorieten in Hoogovens 1971

 • Simpelweg duurzaam: Wat gebeurt er met jouw afval?

  afval glasDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Wat gebeurt er met jouw afval?

 • Rob Agerbeek bij Fascinating Jazz

  Rob Agerbeek trioJazzpianist Rob Agerbeek treedt op bij Fascinating Jazz. Hij doet dit met saxofonist Simon Rigter en vocaliste Luca Warmer op 7 november in het Golden Tulip Hotel.

 • Weekend Foto

  wokt21_Miroslav_buhacFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Griezel-loop in winkelcentrum Buytenwegh

  Halloween heksen en spokenZaterdag 30 oktober kan jong en oud komen griezelen bij de Griezel-loop in winkelcentrum Buytenwegh. In het winkelcentrum zullen griezelige figuren lopen. Deze figuren zijn natuurlijk niet te griezelig, dus uw kind kan er mee op de foto.

 • Denksport met Bram: eerste kampioenen BC Tuinen en Akkers

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: eerste kampioenen BC Tuinen en Akkers

 • Lamborghini door politie meegenomen

  auto in de nachtBij een controle aan de Nederlandlaan in het stadscentrum, werd de bestuurder van een Lamborghini aan de kant gezet. De bestuurder van deze kostbare auto vertelde de politie dat deze auto gehuurd was. Al snel bleek er iets niet te kloppen.

 • Evenementen in Zoetermeer?

  zondag in het parkEr mag steeds meer met de coronaversoepelingen en er zijn grote en kleine evenementen in onze stad: het hele jaar door. Wij houden voor u voortdurend bij waar iets te beleven valt. Bezoek maar eens: Evenementen nu.

   

 • Lekker in je vel:De herfst en je huid

  pexels ekaterina mitkina 9898735Lekker in je vel zitten kan je een ontzettende energie boost geven. Goed voor jezelf zorgen  kan daar een enorm verschil in maken. In onze maandelijkse column ‘Lekker in je vel’ geeft Els orthomoleculair huidtherapeut je tips. Deze maand in Lekker in je vel: De herfst en het effect ervan op de huid.

 • Lunchpauzeconcert met viool en vleugel

  laura en roderigoHet wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) zal woensdag 27 oktober worden gegeven door Laura Rafecas (viool) en Roderigo Robles (vleugel). Op het programma dat zij gaan spelen staan werken van Mozart en Toldra.

 • Monoliet verenigt de buurt tegen torens Binnenpark

  hoogbouw in binnenpark monolietDe bewoners rondom het Binnenpark in De Leijens hebben zich verenigd in Monoliet, belangenorganisatie voor laagbouw in de Leyens. De leden willen het laagbouw-aspect van de wijk bewaren en vragen buurtbewoners om ook van zich te laten horen.

 • Sluiting dreigt voor buurthuis Seghwaert

  logo Seghwaert op dreefNa verschillende pogingen van het bestuur van buurtvereniging Seghwaert op Dreef (kortweg SOD) om bestuursleden te vinden, lijkt dit niet te gaan lukken. Definitieve sluiting van de grootste buurtvereniging van Zoetermeer hangt in de lucht, want de tijd dringt.

 • Nieuwe zaken binnen Zoetermeer

  pexels anete lusina 6353837We zien in het straatbeeld steeds meer nieuwe ondernemers een zaak starten. Niet alleen op toplocaties het Stadshart of de Dorpsstraat, maar ook in de wijken zelf mogen we er steeds meer verwelkomen. In dit overzicht stellen we een aantal nieuwe ondernemingen aan je voor.

 • Fietsverbod blijft in Dorpsstraat

  dp DorpsstraatHet tijdelijke verbod om te fietsen in de Dorpsstraat, dat als coronamaatregel werd ingevoerd, blijft. Het is verboden om te fietsen in de Dorpsstraat van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vroeg in de ochtend en na 17 uur zijn fietsers wel welkom.

 • Talkshow op Nederlands Thrillerfestival

  simone van der vlugt copyOp 24 oktober start het Nederlands Thrillerfestival en wordt de stad een week lang omgedoopt tot Thriller City. In die week vinden er veel spannende culturele activiteiten plaats. Het festival start 24 oktober met het Boekenfestival in het Stadstheater en loopt door tot 31 oktober met de talkshow van Simone van der Vlugt.

-advertenties-

-goede doel-