juni

 • Kunstmenu schooljaar 21/22 geopend

  kunstmenu 21 22Voor de Zoetermeerse kinderen staat er in het schooljaar 2021-2022 weer een mooi Kunstmenu klaar. Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor culturele belevenissen voor groep 1 tot en met groep 8. 

 • Vaderdag vol superhelden

  20210619 24828In Winkelcentrum Buytenwegh waren zaterdag volop superhelden aanwezig die een verrassing maakten voor hun vader. Alle kinderen mochten namelijk op de foto in een mooi superhelden- of prinsessenkostuum.

 • Schuift u aan bij de Open Tafel?

  restaurant gedekte tafelWe mogen elkaar weer ontmoeten, samen eten en de gezelligheid opzoeken. Een grote opluchting voor de vele senioren die het inlooppunt van inZet graag bezoeken voor de verschillende activiteiten die weer opgestart zijn.

 • Foto van de week

  r_veeninga_blauweregenpadFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Mijn tip van de week

  pexels magda ehlers 2547565Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Mijn tip van de week.

 • Gewonde bij steekpartij nabij Woonhart

  20210621 24915Bij een steekpartij aan de Europaweg bij het Woonhart is maandagmiddag een man gewond geraakt. De eerste melding van een steekpartij kwam rond 15.00 uur, waarna ambulance, politie en ook een trauma helikopter werden opgeroepen.

 • Duurzame minimarkt Piëzo Meerzicht

  duurzame minimarkt Piezo TalentenAcademieDe kinderen van de Piëzo TalentenAcademie Meerzicht hielden afgelopen week een duurzame minimarkt. Tijdens de markt boden zij workshops aan voor bezoekers, jong en oud. Samen maakten ze een insectenhotel, gezonde fruitdrankjes, een armband van fietsbanden en gaven ze een oud t-shirt een hele nieuwe look.

 • Wethouder Buitengeluk start Trashchallenge

  trash challengeJakobien Groeneveld heeft zaterdag 19 juni als ‘wethouder Buitengeluk’ de Zoetermeerse Trashchallenge afgetrapt. Zes weken lang gaan inwoners elkaar de ‘gouden knijper’ doorgeven en zoveel mogelijk zwerfvuil rapen.

 • Jong Perspectief wint prijs voor Vakantiemaatjes

  WhatsApp Image 2021 06 17 at 14.14.01Om vrijwilligers erkenning en waardering te geven die ze verdienen, organiseert Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) de Nationale Vrijwilligersprijzen, met in 2021 het thema ‘nieuwe gezichten’. Stichting Jong Perspectief won de prijs met het project vakantiemaatjes.

 • Schaak. Mat! Hoogovens 1957 voor Matanovic

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Geschiedenis Hoogovenstoernooien: Hoogovens 1957 voor Matanovic

 • Uit een Zoetermeerse pen - Scherpe Vitrage

  Ilse BoekestijnIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Ilse Boekestijn.

 • Simpelweg duurzaam: Beste tassen voor het milieu

  plastic tasDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Beste tassen voor het milieu.

 • Weekend Foto

  wjun21_Rianne_Veeninga_BalijhoeveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • De natuur in met Wandeltocht Zoetermeer

  wandeling 2Zaterdag 7 augustus 2021 organiseert Netwerk Zoetermeer in samenwerking met Sportief Wandelgroep Zoetermeer voor de zestiende keer de Wandeltocht Zoetermeer. Met afstanden variërend van 5 tot 40 kilometer is dit gezellige wandelevenement geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde lopers.

 • Dammen met Bram: NK 1956 en 2021

  dammenBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: NK 1956: Wim de Jong; NK 2021: Jan Groenendijk

 • Het laatste Zoetermeerse nieuws in uw mailbox!

  ZA logo 2018Waar vind ik de lekkerste lokale restaurants? Waarom was de A12 afgesloten en wat is de uitslag van de laatste wedstrijd van FC Zoetermeer? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

  zoetermeeractief.nieuwsbrief

 • Extra geld voor Cultuurzomer 2021

  cultuurzomerDe verwachting is dat het nog minimaal tot september duurt voor de culturele sector weer volledig van start kan gaan. Het college trekt nu extra geld uit voor het ontwikkelen van activiteiten tijdens de Cultuurzomer 2021.

 • Kickboks clinic voor Sportmaatjes

  kickboks clinic SportmaatjesAfgelopen week organiseerden Boxing Club Zoetermeer en Sportmaatjes een kickboks clinic. Bij de laagdrempelige kennismakingsclinic bij inZet locatie Buytenwegh & de Leyens kon iedereen die kennis wilde maken met de sport meedoen.

 • De passie van Martin van Vliet

  Schermafbeelding 2021 06 17 om 12.20.35In onze serie ‘De Passie van …’ Brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Martin van Vliet. Martin doet aan geocaching waarbij hij caches over de hele wereld zoekt en zelf legt.

 • Maak het verschil en help tijdens de Zomerklusdagen

  Present Zomerklusdagen logoStel je voor: je hebt een heerlijk huisje met een tuintje en je houdt van de zon. Je wilt graag buiten zitten op je terras, maar als je naar je terras kijkt, zie je dat je tuin vol staat met onkruid of zelfs overwoekerd is. Doordat je een beperking hebt, lukt het niet om de tuin zelf op te knappen.

-advertenties-

-goede doel-