juli

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Mei 1940

  luchtcompagnieDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: mei 1940.

 • 60-jarig bruidspaar De Vries-Leenes

  Burgemeester feliciteert 60 jarig bruidspaar de Vries Zoetermeer foto Patricia MunsterBurgemeester Bezuijen ging donderdag 29 juli op bezoek bij het jubilerende bruidspaar De Vries-Leenes. Dit bruidspaar was op deze dag 60 jaar getrouwd. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Strand Noord-Aa bezaaid met ganzenpoep

  ganzenpoep noordaaHet Noord-Aa strand wordt, las er geen badgasten zijn, vooral bevolkt door ganzen die langs de hele strandoever ganzenpoep achterlaten. Het college antwoord op vragen over de overlast door D66 dat het strand extra schoongemaakt zal worden.

 • Grote belangstelling voor vaccinatie zonder afspraak

  20210728 25797Bij de inlooplocaties in Meerzicht en Buytenwegh was in juli veel belangstelling voor het vaccineren zonder afspraak. In juli werden al twee dagen gehouden waarop mensen zich zonder afspraak konden laten vaccineren met het Janssen vaccin, komende maand volgen er nog drie dagen.

 • Aan de slag voor minder laaggeletterdheid

  IMG 0367In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024. De gemeente Zoetermeer ondertekende de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de regiogemeenten.

 • EK Brons voor Anne van der Brugge

  Anne van der Brugge Brons WK Jiu JitsuTijdens het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu wat in Maintal Duitsland werd gehouden heeft de 23-jarige Anne van der Brugge, van Budoschool Yotosama, het brons veroverd in de klasse -63 kg van het Fighting System.

 • Digitaliseringsvoucher voor Zoetermeerse MKB

  laptop 2Er komt een regeling om ondernemers in het MKB met een financiële bijdrage te stimuleren tot verdere en betere digitalisering. Door middel van een digitaliseringsvoucher kan maximaal 50% van de kosten worden vergoed, met een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming.

 • Het Kindvrije Event bij Eigen Wij

  naimaHet Kindvrije Event, zondag 1 augustus, is er voor vrouwen die bewust hebben gekozen voor geen kinderen. Vrouwen die bewust kindvrij zijn kunnen elkaar ontmoeten bij de Eigen Wij en samen meedoen aan de activiteiten.

 • 100-jarige mw Gennes-Ligt

  Burgemeester feliciteert 100 jarige mw Gennes Zoetermeer foto Patricia MunsterBurgemeester Bezuijen bracht dinsdag 27 juli een verjaardagsbezoek aan mw Gennes-Ligt. Mevrouw werd op 10 juni 100 jaar, op dat moment was een bezoek nog niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

 • Nostalgisch Zoetermeer: De gereformeerde Kerk

  R0976 DSC 8046 Dorpsstraat171 173 Pastorie Kerk ZOETERMEERACTIEFNL copyIn de serie ‘Nostalgisch Zoetermeer’ wordt een oude foto uit de stad herleid en op dezelfde locatie opnieuw  gemaakt. Zoetermeerder Daniël van Beek liet beide afbeeldingen samensmelten tot één geheel, deze is aangevuld met gevonden achtergrondinformatie.

 • De Engelse Tovernotenboom

  9789464315844Zoetermeerse schrijver en dichter Theo van de Wetering maakte samen met zijn dochter Noor een muzikaal kinderboek ‘De Tovernotenboom’. Deze maand verscheen ook de Engelse versie van dit boek, wederom met de prachtige tekeningen van Noor.

 • Auto belandt op vangrail, bestuurder aangehouden

  politiewagen upcloseEen aanrijding woensdagmiddag tussen twee voertuigen op de toerit Amerikaweg en Afrikaweg, had als resultaat dat een van de voertuigen op de vangrail belandde. Beide voertuigen liepen schade op, de inzittenden bleven ongedeerd.

 • Zoetermeerse voorronde voor EK petanque

  petanque voorronde2In aanloop naar het EK petanque in 2022 in Den Bosch wordt een reeks van aparte kwalificatietoernooien (KT) georganiseerd, genaamd ‘Road to 2022’. Bij Jeu de Boulesclub Zoetermeer werd afgelopen zondag het tweede kwalificatietoernooi van de ‘Road to 2022’ gespeeld.

 • Gezellige beestenboel op de stadsboerderijen

  mz speelboerderij buitenbeest 15Zoek jij in de zomervakantie een leuke activiteit? De hele zomervakantie worden er speciale activiteiten georganiseerd op de Stadsboerderijen in Zoetermeer. Je kan natuurlijk altijd de dieren knuffelen, maar bijvoorbeeld ook meedoen met de gratis dieren-speurtocht.

 • Waterschade in Buytenwegh

  20210728 25780In Winkelcentrum Buytenwegh kregen veel winkels maandagmiddag te maken met flinke wateroverlast. Tijdens de stortbui maandagmiddag kwam in korte tijd zo veel water naar beneden dat lekkages ontstonden, vooral via het dak. Alle winkels kunnen gelukkig weer open.

 • Auditieoproep Een Midzomernachtsdroom

  AuditieBannerScylla Theaterproducties zoekt spelers voor Een Midzomernachtsdroom, van William Shakespeare. Het verhaal van een bruiloft, van liefde en ruzie, van list en bedrog, verzoening en tovenarij komt volgend jaar naar Zoetermeer, acteurs kunnen zich nu opgeven om hierin mee te spelen.

 • 60-jarige bruidspaar Mast-Korzaan

  Burgemeester feliciteert 60 jarig bruidspaar Mast Zoetermeer foto Patricia MunsterBurgemeester Bezuijen bezocht dinsdag 27 juli het 60-jarige bruidspaar Mast-Korzaan. Zij waren op 13 juli 60 jaar getrouwd. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • 100 gratis proeflessen CKC

  IMG 4858MarcoZwinkelsCKC & partners organiseert in de week van 30 augustus tot en met 4 september ruim 100 gratis proeflessen voor kinderen en volwassenen. Muziek, dans, musical, beeldende kunst, digitale fotografie, circus en meer. Voor deelname kan vanaf nu een plekje worden gereserveerd.

 • Waterval bij AH Meerzicht tijdens wolkbreuk

  WhatsApp Image 2021 07 27 at 14.04.27 1AH Meerzicht heeft snel gehandeld om het winkelende publiek binnen droog hun boodschappen te kunnen laten doen, toen het water op maandagmiddag tijdens een grote wolkbreuk Meerzicht grotendeels blank zette. Het regenwater liet zich via het dak van de winkel zelf binnen.

   

 • Kunst in Zoetermeer: Letterbeeld

  ontwerp Letterbeeld Gymworld Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Letterbeeld.

-advertenties-

-goede doel-