evenement

 • Feestje als vanouds bij JJ’s Dutch Blues

  17 september 2021 JJ Music House Blues 3Als één van de eerste festivals in de regio vierde JJ’s Dutch Blues een feestje als vanouds. De gasten genoten bij JJ MusicHouse twee dagen van de Blues muziek en elkaars gezelschap.

   

 • Duo Plumeau zet Kinderboekenweek op stelten

  duo_plumeau_kinderboekenweek   Lezen is leuk, lezen is goed en lezen is ook heel leerzaam. In de bibliotheek in het Forum werd op woensdag 15 september de Kinderboekenweek op een hele bijzondere manier geopend. Speciaal voor hen die in het onderwijs werken, en hiervoor werden uitgenodigd.

 • Burgemeester overhandigt 14de actie(f)tas

   20210914 26354Brenda Witzier was de gelukkige winnares van de Zoetermeer actie(f)tas van de maand september. Op dinsdagochtend 14 september mocht zij uit handen van de Burgemeester de 14de editie van de tas in ontvangst nemen. De uitreiking van de tas vond plaats op de redactie van Zoetermeer Actief in het Forum.

 • Première Tijd voor een Verhaal

  20210915 26382Woensdagmiddag 15 september startte wethouder Jakobien Groeneveld in de Bibliotheek in het Stadshart het eerste verhaal van ‘Tijd voor een Verhaal’. Deze reeks van 12 vertelde verhalen op video is speciaal bedoeld voor kinderen van ongeveer 4 tot 7 jaar.

 • Spel en Meer opent Pop-up winkel in Stadshart

  spel en meerSpel en Meer, de spellenwinkel uit de Dorpstraat, is vanaf 1 oktober te vinden in het Stadshart met een Pop-up store. De winkel komt in het oude pand van de Sneakers aan de Promenade en blijft open tot 1 januari. In de winkel kun je naast merchandise ook een nieuw aanbod van spel en meer kopen: Lego.

 • Horeca niet altijd blij met coronapas

  Restaurant gedekte tafelDe Zoetermeerse horeca is verdeeld over het invoeren van het coronatoegangsbewijs, wat gisteren tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt door het kabinet. Horeca-eigenaars zijn blij weer meer mensen te kunnen ontvangen, maar willen ook geen mensen uitsluiten of wegsturen.

 • Buitenbeest kijkt terug op mooi zomerprogramma

  Buitenbeest zomer 20214Inmiddels ligt de zomervakantie alweer achter ons en kijkt  speelboerderij Het Buitenbeest vol tevredenheid terug naar een mooi  zomerprogramma wat met veel plezier door de medewerkers en vrijwilligers mogelijk is gemaakt voor de kinderen.

 • Monumenten openen deuren

  monumentendag openingOpen Monumentendag werd dit jaar geopend door Wethouder Paalvast bij de dekwoningen in de wijk Buytenwegh. Op de hoek van de Muzieklaan met de Fletscher Hendersonrode werd een informatiebord over de woondekken van architect Jan Sterenberg onthuld.

 • Duw en geniet mee op de Rolstoelvierdaagse

  Rolstoelvierdaagse ZoetermeerDe organisatie van de jaarlijkse rolstoelvierdaagse is nog op zoek naar vrijwilligers die een rolstoel willen duwen en mee willen genieten van de wandelingen door de natuur en leuke gesprekken onderweg. Ditmaal wordt het rol- en wandelspektakel gehouden van maandag 20 t/m donderdag 23 september. 

 • Sprookjes betoveren het Stadshart

  20210912 26268Het Stadshart Zoetermeer werd zondag betoverd door 10 verschillende sprookjes die samen een leuke speurtocht voor kinderen vormden. De sprookjes zaten 'verstopt' in de etalages van winkels en kwamen pas in beweging als kinderen op de magische sticker op het raam drukten.

 • Doe mee met Vredesweek Zoetermeer 2021

  20200919 20598De Vredesweek 2021 start met de Walk of Peace op zaterdag 18 september, maar de hele week zijn er allerlei activiteiten, met Inclusief Samenleven als thema. De pandemie heeft ons bewust gemaakt van wat echt van waarde is, en ons dringend aangetoond hoe afhankelijk en verbonden wij zijn van elkaar.

 • Longlists MAX Vleermuisprijzen 2021

  2020 10 25 Thrillerfestival 2020 239De organisatie van het Nederlands Thrillerfestival heeft de Longlists bekend gemaakt voor de 3 grote prijzen op het festival: De Gouden, Zilveren en Bronzen Vleermuis. De 6 namen van de shortlist zullen begin oktober bekend worden gemaakt en de prijzen worden uitgereikt tijdens het Boekenfestival.

 • Grote opruimactie in Buytenpark

  opruimactie buytenparkZo’n 40 mountainbikers, wandelaars en vissers ruimen zaterdag 11 september vrijwillig zwerfafval op langs de MTB-, wandel- en fietspaden en het viswater in het Buytenpark te Zoetermeer. Olympisch kampioen mountainbiken Bart Brentjens en Marco Kraal, presentator van Vis TV op RTL 7, helpen mee.

 • Denk mee over de inrichting van Centraal Park

  schets markt en centraal parkHet Dobbegebied is nu al een uniek gebied in het centrum van Zoetermeer. Dit gebied wordt omgevormd naar een Centraal Park waar voor iedereen iets te beleven is: van rustige ontmoeting rond het water en in het groen tot feestelijke gezelligheid. Zoetermeerders mogen meedenken over de plannen.

 • Verrassend UITfestival Zoetermeer

  uitfestival zmTraditiegetrouw is het UITfestival Zoetermeer dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen waarbij iedereen kennis kan maken met het culturele aanbod van de stad. Van 10 tot 19 september zijn er optredens en workshops in de wijken van de stad.

 • Mavo Erasmus start schooljaar energiek

  workshops erasmusDonderdag 2 september bezochten mavo2- en mavo3-klassen van het Erasmus College CKC & partners om daar workshops hiphop, capoeira, breakdance en djembé te volgen. Het schooljaar is energiek begonnen voor de mavo leerlingen.

 • Film over het werk van Rijksbouwmeester

  floris alkemade rijksbouwmeesterArchitectuurPunt Zoetermeer vertoont op 14 september in samenwerking met het CKC Zoetermeer de documentaire: ‘De Rijksbouwmeester – de kracht van de verbeelding’. De film duurt een uur en aansluitend zal er een stadgesprek zijn met een klein panel van deskundigen op het gebied van stadsinrichting.

 • MAX-Café komt naar Zoetermeer

  20210907 26111De geruchten gonsden al langer door het Stadhuis-Forum: het MAX-café komt naar Zoetermeer. Het Café komt in het voormalige e-lab, naast de ingang van het Forum aan het Stadhuisplein. Er hangen al stickers aan het raam om de komst aan te kondigen.

 • Open Monumentendag Zoetermeer

  olijftak Simone LangeveldHet thema van Open Monumentendag is dit jaar Mijn monument is jouw monument. In Zoetermeer openen 19 monumenten hun deuren voor bezoekers, zoals kerken, molen De Hoop, maar ook een school zoals het Erasmus College in Palenstein.

 • Sprookjesspeurtocht in het Stadshart

  sprookjesspeurtochtHet Stadshart Zoetermeer houdt op zondagmiddag 12 september een Sprookjesspeurtocht voor de jonge bezoekers van het winkelcentrum. Roodkapje, Sneeuwwitje, Alice in Wonderland en nog meer sprookjes- figuren zijn dan te zien in de mooiste etalages van de winkels in het Stadshart.

-advertenties-

-goede doel-