evenement

 • Typhoon op bevrijdingsfestival 079

  Typhoon 1Rapper Typhoon is dit jaar de hoofdact op het Bevrijdingsfestival 079. Het evenement zal online plaatsvinden en is gratis voor iedereen. Naast Typhoon heeft de organisatie de rest van de line up bekend gemaakt. Het festival zal worden uitgezonden vanaf De Boerderij en start om 19.30 uur.

 • Zoetermeer Actie(f)tas maart voor Lisette

  20210403 23699De Zoetermeer Actie(f)tas van de maand maart is dit weekend aan huis uitgereikt aan winnares Lisette. Met de tas stimuleert Zoetermeer Actief de lokale ondernemers, die veel kado's en bonnen beschikbaar stellen voor de tas.

 • Woonhart geopend met Pasen

  paasshoppenDe woonwinkels van Woonhart Zoetermeer zijn op tweede Paasdag, op afspraak, geopend. Klanten zijn van harte welkom bij de Woonhart winkels waar zij veilig kunnen paasshoppen.

 • Paas Sport en Spel Speurtocht in Oosterheem

  pasen oosterheemBuurtforum Samen in de Stromen organiseert in samenwerking met Buurtwerk en Gemini op 2e Paasdag, maandag 5 april, een gratis Paas Sport en Spel Speurtocht voor het hele gezin met kleine lunch voor onderweg. Daarnaast wordt er een winactie gehouden waar je een mand met paaseieren mee kunt winnen.

 • Zing mee met Zoetermeerse Aubade

  20180427 125816Koningsdag 2021 moeten we helaas nog een keer thuis vieren. Vanwege corona kunnen er geen evenementen worden georganiseerd. Toch wil de Zoetermeerse Oranjestichting, Zo Oranje, deze feestelijke dag niet zomaar voorbij laten gaan en roept alle Zoetermeerders op om mee te zingen met de Aubade.

 • Afscheid van oud-burgemeester Aptroot

  20210330 23644Precies één jaar geleden vertrok Charlie Aptroot als burgemeester van Zoetermeer. De coronapandemie zette tot twee keer toe een streep door een gepland afscheid. Op 30 maart 2021 verraste de gemeente de oud-burgemeester alsnog met een afscheidsmoment.

 • Livestream The Passion van Oranjerie

  Uitnodiging Passion De OranjerieBasisschool De Oranjerie in Oosterheem voert al jaren op Witte Donderdag The Passion uit. Dit jaar kozen zij voor een livestream, waar de leerlingen van de school het bekende Passieverhaal zullen vertellen.

 • Jandino Asporaat over zijn boek DINO in het Forum

  jandinoDuik op 31 maart de diepte in met Jandino Asporaat en zijn boek DINO – Dromen met ogen open. Hij vertelt online bij Bibliotheek Forum Zoetermeer alles over zijn heftige leven en succesvolle loopbaan. Zijn boodschap aan jongeren luidt ook niet voor niks: ‘Blijf je dromen volgen, no matter what!’.

 • Fietsen voor Herwerden Kiwanis Sponsorride

  HWD opmaak medaille previewKiwanis Zoetermeer de Hoop organiseert jaarlijks de Herwerden Kiwanis Sponsorride. Dit jaar hoopt de Sponsorride een oogbesturingscomputer bij elkaar te fietsen. Deelnemers kunnen hun tocht individueel rijden en krijgen een medaille als aandenken thuisgestuurd.

 • Koetsrit fleurt paasdagen op

  IMG 3295Stalhouderij Hanemaaijer verzorgt, na succesvolle koetsritten rond kerst, ook met de paasdagen weer koetsarrangementen - compleet met paashaas. Een leuk en gezellig uitje in een privékoets op 1ste en 2de paasdag. 

 • Steun de horeca en bestel een Paasbox

  pasen 4Helaas nog steeds geen versoepelingen voor de restaurants de komende tijd. De horeca-ondernemers blijven zoeken naar inventieve oplossingen. Zo bieden diverse lunchrooms en restaurants uitgebreide mogelijkheden om Pasen extra feestelijk te maken. We hebben ze in een handig overzicht gezet.

 • Makkelijk beginnen met verduurzamen

  isolatie huisMeer weten over het verduurzamen en energie besparen in huis? Vanaf 25 maart organiseert Energieloket Zoetermeer in samenwerking met de gemeente vier webinars om bewoners op weg te helpen. Onderwerpen in de webinars zijn bijvoorbeeld isoleren en duurzaam verwarmen.

 • Woonhart versierd met kleurrijke harten

  Foto woonhart Liefde is 1De komende 2 maanden hangt er vrolijke decoratie in het Woonhart. Door de passage hangen kleurrijke harten en staan bloesembomen. Deze decoratie is onderdeel van de campagne ‘Liefde is…’ die 19 maart van start is gegaan.

 • Pasen vieren met een ontbijtje, brunch of High Tea

  pasen 4Nog even en dan is het Pasen: in het weekend van 4 en 5 april wordt het paasfeest gevierd. Over de achtergrond van Pasen bestaan verschillende theorieën, maar in het algemeen wordt het vooral gezien als een vrolijk lentefeest. En dat wordt feestelijk gevierd met een paasontbijt, paasbrunch of paasdiner.

 • Landelijke Opschoondag 20 maart

  corona zwerfkapjeDit jaar vindt de Landelijke Opschoondag, in aangepaste vorm, plaats, maar dan wel 2-in-1: naast beweging ook gelijk de buurt zwerfafvalvrij maken. Doe mee en maak op zaterdag 20 maart een opschoon-ommetje.

 • Week tegen Racisme en Discriminatie

  210211 Beeldmerk Week tegen Racisme en DiscriminatieDe Week tegen Racisme en Discriminatie vindt in Zoetermeer plaats van 21 t/m 26 maart. Zoetermeerders kunnen tijdens deze week deelnemen aan allerlei activiteiten die door Stichting iDb, i.s.m. de gemeente Zoetermeer, ILOZ en andere lokale samenwerkingspartners, worden georganiseerd.

 • Druktekaart stembureaus

  druktekaart stemmenOp de druktekaart van de stembureaus is precies te zien in welk stembureau het nog lekker rustig is om te gaan stemmen. De gemeente Zoetermeer houdt van alle stembureaus die open zijn de hele dag bij hoeveel mensen er aanwezig zijn.

 • Serenade van Kiki Schippers

  20210312 23534Het Stadstheater verraste vrijdag 12 maart 8 verschillende inwoners van Zoetermeer met een persoonlijke serenade van cabaretière Kiki Schippers. De genomineerden werden om de beurt bezocht door Kiki, met een persoonlijk op maat gemaakt lied.

 • Trotse Zoetermeerse vrouwen op de foto

  vrouwendag2021Speciaal voor Internationale Vrouwendag gingen 21 trotse Zoetermeerse vrouwen op de foto en vertelden hun verhaal. De Bibliotheek Forum Zoetermeer zette samen met partners uit maatschappelijke, educatieve en culturele hoek deze fotoactie op.

 • Zoetermeer Actie(f)tas uitreiking aan huis

  20210306 23486De Zoetermeer Actie(f)tas is dit weekend aan huis uitgereikt aan de winnaars van januari en februari. Met de tas stimuleert Zoetermeer Actief de lokale ondernemers, die veel kado's en bonnen beschikbaar stellen voor de tas.

-advertenties-

-goede doel-