april

 • Het lokale ironiekje: Flexibele demonstratie yoga

  yoga copyHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Flexibele demonstratie yoga.

 • Afscheid voor Hennie bij Jumbo Meerzicht

  WhatsApp Image 2021 04 18 at 10.48.04

  Afgelopen vrijdag is de zeer gewaardeerde Hennie van Jumbo Meerzicht in het zonnetje gezet. Met een stretch limousine en een groots onthaal kwam ze 's morgens aan bij de Jumbo voor haar allerlaatste werkdag om daarna te gaan genieten van haar wel verdiende pensioen.

 • Dé muziekwedstrijd voor jong Zoetermeer

  Young Music TalentZoetermeerse solisten en bands tot en met 21 jaar kunnen zich nu aanmelden voor de leukste muziekwedstrijd van Zoetermeer. Musicsoulhouse en CKC & partners organiseren Young Music Talent. Iedereen kan meedoen: beginners en gevorderden.

 • Woningcorporaties ook belangrijk in De Entree

  stadshart overzicht copyVerschillende partijen in de Zoetermeerse raad willen meer nieuwbouw van sociale huurwoningen, zeker in de nieuwe wijk De Entree. Volgens de plannen van het college zal daar alleen door particuliere investeerders gebouwd worden, niet door de corporaties.

 • Musea gaan in ieder geval niet samen

  Muziek in Museum De VoordeWethouder Paalvast ziet geen toekomst in een verregaande samenwerking tussen Museum De Voorde en het Nationaal Videogame Museum. De collecties sluiten onvoldoende op elkaar aan en ook de missie en visie komen niet overeen. Wat de mogelijkheden dan wel zijn, meldt Paalvast in een memo aan de raad.

 • Schaak. Mat! NK 1983 voor oppermachtige Timman

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Geschiedenis NK Schaken: NK 1983 voor oppermachtige Timman. 

 • Uit een Zoetermeerse pen - Twee zusjes

  theo van weteringIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Theo van de Wetering.

 • Simpelweg duurzaam: Oude mobiel

  mobieltjesDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Oude mobiel? Wis je data en recycle!

 • Geef yoga weer adem

  yoga 1Met een stil protest van Zoetermeerse yogadocenten, even vragen om aandacht. Dit gebeurde zaterdag 17 april buiten het CKC. Wethouder sport Ingeborg ter Laak kreeg een roos en een brandbrief. De yogaleraren willen niet langer meditatie en ontspanningsoefeningen geven op een plek waar andere sporten ook zijn. Zij willen weer naar binnen.

 • Koningsdag 2021

  Op deze pagina komt op Koningsdag 2021 onze speciale Koningsdag Aubade film te staan. Zo kunnen we toch met elkaar deze speciale dag vieren. Nog even geduld!!

 • Weekend Foto

  wapr21 staartmees bewaakt nest Anneke Rosenbrand gropiuslijnFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Dammen met Bram: NK 1981 en 1982

  dammenBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: NK 1981 voor Jannes van der Wal; NK 1982 Rob Clerc wint Drentse elfstedentocht

 • Tip de redactie!

  ZA logo 2018Heeft u leuk Zoetermeers nieuws? Tip de redactie van Zoetermeer actief! U kunt ook zelf een artikel insturen, bijvoorbeeld als het volleybalteam van uw dochter kampioen kan worden, u samen met de straat een groot buurtfeest organiseert of de school om de hoek een sponsorloop houdt. Wij horen het graag!

 • Lekker in je vel: Bescherming tegen de lentezon

  Unknown copy copy copyLekker in je vel zitten kan je een ontzettende energie boost geven. Goed voor jezelf zorgen kan daar een enorm verschil in maken. In onze maandelijkse column ‘Lekker in je vel’ geeft Els orthomoleculair huidtherapeut je tips. Deze maand in Lekker in je vel: Bescherming tegen de lentezon.

 • De passie van Elise Faber

  Untitled Project 00003739In onze serie “de Passie” brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. In dit deel komt de verzamelpassie van Elise Faber in beeld.

 • Vrijwilligersinterview met Pieter en Lieneke

  Schermafbeelding 2021 04 12 om 21.24.27 copyZoetermeer heeft in de gemeente veel vrijwilligers die zich inzetten voor verschillende instanties. Variërend van een paar uurtjes per week tot meerdere dagen per week. Deze week vertellen Pieter Dijkstra en Lieneke de Ruiter, vrijwilligers bij UVV Zoetermeer, over het vrijwilligerswerk en wat het precies inhoudt.

 • Hele week Koningsspelen op KC De Entree

  koningsspelenOp de vrijdag voor de meivakantie worden de Koningsspelen op alle scholen in Zoetermeer gevierd. KC De Entree pakt het dit jaar wat groter aan. De leerlingen hebben dit schooljaar meerdere activiteiten gemist en worden nu verrast met de hele week verschillende sportactiviteiten.

 • De Zoetermeerse geschiedenis: Dirk Franx

  Zweefvliegtuig DelftsewallenDe geschiedenis van Zoetermeer gaat duizend jaar terug in de tijd. In een reeks verhalen nemen wij u mee op reis door deze duizend jaar geschiedenis. Beginnende bij het ontstaan van het Zoetermeerse Meer en eindigend bij de bouw van Oosterheem. Deze keer: Dirk Franx.

 • BSO weer open voor alle kinderen

  IMG 2403Aanstaande maandag 19 april gaat de buitenschoolse opvang weer open voor alle kinderen. De Drie Ballonnen heeft lang naar het moment uitgekeken, om alle kinderen van de buitenschoolse opvang weer te mogen verwelkomen.

 • Hoogste punt Stadskwartier Palenstein

  foto HoogstepuntPalensteinHet hoogste punt van het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum Stadskwartier Palenstein is bereikt. Aan de Jan van Beierenlaan bouwt De Goede Woning in totaal 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels.

-advertenties-

-goede doel-