yotosama actieVier sporters van de Zoetermeerse Budoschool Yotosama zijn geselecteerd voor het WK Jiu-Jitsu in Abu Dhabi. Anne, Tom, Kars en Dominique hebben al op veel wedstrijden in binnen- en buitenland goede resultaten behaald.

Anne van der Brugge (huidige Wereldkampioene) en Tom Molenaar (huidig Europees Kampioen) zijn vanwege hun prestaties direct geselecteerd door het Topsport Management van de Judo Bond Nederland. Kars van den Boogaard en Dominique Oost moesten zich kwalificeren op de aangewezen meetmomenten van afgelopen jaar. Zo heeft Kars op al de meetmomenten goud behaald bij de Aspiranten U18 jaar -60 kg: Nederlands Kampioenschap, Hamburg Open, Dutch Open en German Open. Dominique Oost heeft zich bij de Junioren Dames -57 kg gekwalificeerd door goud op het NK, brons op Dutch Open, brons op de Balkan Open en brons op de German Open.

Alle vier de sporters zijn al vanaf hun 4e of 5e jaar bezig met Judo en op latere leeftijd startten zij ook met het Jiu-Jitsu. Van 15 november tot 22 november zullen de vier sporters en hun coach en trainer John Zwalve samen met de Nationale Selectie afreizen naar het Wereld Kampioenschap Jiu-Jitsu in Abu Dhabi. Yotosama is een doneeractie gestart om de extra kosten voor deelname aan dit toernooi te kunnen betalen. John Zwalve: “Vanwege de beperkte financiële middelen word er aan een beperkt aantal internationale toernooien/kampioenschappen meegedaan. Voor een wedstrijd in Abu Dhabi zijn de kosten van reis en verblijf natuurlijk nog hoger dan voor een toernooi in Europa."

 

Steunen?

Je kunt Anne, Tom, Kars en Dominique steunen op weg naar het WK via de Go Fund Me actie: www.gofundme.com/f/steun-onze-wk-sporters
Inmiddels is al een kwart van het benodigde geld opgehaald.

Anne van der Brugge (Dames -63 kg, 5-voudig Wereldkampioene)
Tom Molenaar (Heren u21 jaar -69 kg, Europees Kampioen)
Dominique Oost (Dames u21 -57 kg, Nederlands Kampioene)
Kars van den Boogaard (Heren u18 -60 kg, 7e EK)

-advertenties-

-goede doel-