GeuzenwandeltochtTijdens de Geuzendag op zondag 29 september kun je met het hele gezin meedoen aan verschillende sportieve onderdelen: wandelen, mountainbike, instawalk, cyclocross, hardlopen, en fietsen.


De Geuzenwandeltocht is sinds vele jaren een vast onderdeel van de Geuzendag, dit jaar wordt de tocht georganiseerd door de wandelafdeling van Road Runners Zoetermeer (RRZ).
Wandel door het polderlandschap waar 450 jaar geleden hevig is gevochten tussen de Spanjaarden en de geuzen. Geniet van de mooie vergezichten en van de vele watervogels die in het gebied leven. Er worden schitterende parkoersen van 12 en 25 km aangeboden.
De kosten bedragen 3,50 per persoon. De inschrijving voor de Geuzenwandeltocht is op zondag 29 september tussen 09.00 en 11.00 uur in het CKC-gebouw, gevestigd aan de Leidsewallen. De Finish is uiterlijk om 16:00 uur (in Dorpsstraat bij CLASS by Jofel). Alle informatie is te lezen op: geuzendag.nl/geuzenwandeltocht

 

Geuzenloop Zoetermeer

Road Runners Zoetermeer organiseert dit jaar voor de 17e keer de Geuzenloop Zoetermeer. De start is op de Pilatusdam, de finish is bijna 200 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Dit historische centrum van Zoetermeer vormt dé ultieme plek voor de start en finish van de Geuzenloop Zoetermeer. De parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door ‘Oud Soetermeer’ en ‘Nieuw Zoetermeer’, met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos. Voor kinderen t/m 13 jaar zijn er twee Geusjeslopen. Voor de Geusjeslopen kun je niet meer op de dag zelf inschrijven, voor de andere lopen is dit (voor zover er plaats is) wel mogelijk.

 

Geuzenfietstocht

Voor de 7e keer organiseert Toervereniging Zoetermeer’77 op deze dag recreatieve fietsroutes die in het teken staan van het historische perspectief. Er zijn dit jaar twee inschrijvingslocaties, deelnemers kunnen zich inschrijven bij het Clubhuis van Toervereniging Zoetermeer’77, Buytenparklaan 9b en vóór Bakker Jongerius aan de Dorpsstraat. De inschrijving is op de dag zelf tussen 10.00-12.00 uur.
Voorinschrijving kan via deze link, de inschrijvingskosten zijn € 5,00 waarvan 75% van de opbrengst ten goede komt aan het goede doel.

 

Overige activiteiten

Naast de Geuzenwandeltocht zijn er tijdens de Geuzendag de volgende sportieve onderdelen: mountainbike, instawalk en cyclocross. Voor- tijdens en na afloop van het evenement staan er in de Dorpsstraat diverse stands en kan er worden genoten van diverse sportieve en muzikale activiteiten. Tot slot is er op het plein voor CLASS by Jofel een optreden van de band Juicy.
Zie voor alle activiteiten: geuzendag.nl 

-advertenties-

-goede doel-