F2A7033

Karatevereniging Tomo no Kai hield zondag 30 juni het jaarlijkse clubtoernooi. Dit toernooi is bij uitstek geschikt voor jeugdige karateka die voor het eerst wedstrijden lopen. Ook juryleden kunnen hier oefenen en meer ervaring opdoen met het jureren van kata. De leden van Tomo no kai gingen weer met de nodige medailles naar huis!

De naam van de karatevereniging, Tomo no Kai, betekent 'groep van vrienden'. Mark Neijssel, een van de leraren van de vereniging: "We hebben voor deze naam gekozen omdat we het belangrijk vinden dat de leerlingen samen trainen om beter te worden in het karate. Elkaar helpen om vooruit te komen. En dan niet als tegenstanders, maar als vrienden omdat je met vrienden verder komt!"

20190630 10056   F2A6797 

Tijdens de wedstrijden worden er door de deelnemers kata gelopen die bij hun bandkleur passen. Een kata is een vastgestelde vorm waarbij verschillende bewegingen in een bepaalde volgorde gelopen moeten worden. De winst op het toernooi draait vooral om het plezier en het enthousiasme in de wedstrijden. Alle jeugdleden gingen met medailles en veel ervaring rijker naar huis. 

Dit jaar deden voor het eerst ook de iaido-leden van de vereniging mee met de wedstrijden. Iaido is de Japanse kunst van het zwaardtrekken, waarbij de nadruk ligt op techniekbeheersing en controle. De iaido-groep binnen de vereniging is klein, maar wel heel enthousiast. Het was voor een aantal leden de eerste kennismaking met wedstrijden in het iaido, waarbij concentratie het belangrijkste ingrediĆ«nt is. 

 F2A6861   F2A6947 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-