NK B Breedtesport 2019 3 2Vier schoonspringsters van WVZ Schoonspringen verzamelden samen vele medailles bij de Nationale Kampioenschappen Breedtesport Schoonspringen 1- en 3 meter plank van de KNZB in Den-Haag. Het NK leverde 3 nieuwe kampioenen op voor WVZ.

De schoonspringsters van WVZ deden mee die in drie verschillende klasses. In deze wedstrijd moeten de schoonspringsters afhankelijk van de klasse waarin zij uitkomen uit twee tot drie verschillende richtingen springen. De sprongen bestaan dan uit voorwaartse-, achterwaartse-, binnenwaartse- en contra sprongen in verschillende moeilijkheidsfactoren. De springers in de D- klasse moeten vier sprongen doen, in de C-Klasse vijf sprongen, in de B-Klasse zijn dat zes sprongen waarbij de eerste twee tot drie uit verschillende richtingen zijn.


Bij de 1 meter plank wedstrijden werden gelijk uitstekende resultaten behaald. In de klasse Meisjes-D veroverde Selina Hülters de bronzen medaille door een derde plaats te behalen. Ook werd er bij de Meisjes-C medailles behaald, Aiden Wallegie veroverde de eerste plaats en werd de gouden medaille omgehangen en werd daarmee NK-B Kampioen, in deze klasse behaalde Anna Taylor de bronzen medaille door de derde plaats te veroveren. In de klasse Meisjes-B behaalde Rianne van Ettinger de eerste plaats en veroverde daarmee de gouden medaille en werd daarmee ook NK-B Kampioen.


Ook bij de 3 meter plank wedstrijden ging het prima, Selina Hülters veroverde ook in deze wedstrijd de derde plaats en won de bronzen medaille bij de Meisjes-D. Bij de Meisjes-C werd door Aiden Wallegie de eerste plaats behaald en zij werd daarmee ook in deze klasse NK-B Kampioen, Anna Taylor behaalde de tweede plaats en veroverde hiermee de zilveren medaille. De laatste zilveren medaille werd behaald bij de Meisjes-B, Rianne van Ettinger veroverde de in deze klasse de tweede plaats.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij. 

-advertenties-

-goede doel-