Schoolverlaters Cup 2019Groep 8 leerlingen van 19 verschillende basisscholen streden in de de zogenoemde ‘Schoolverlaters Cup’ om de begeerde wisselbokaal. Wethouder Jan Iedema (Onderwijs) opende het sportieve evenement op de zonovergoten accommodatie van voetbalvereniging DWO.

danexamensAfgelopen zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 waren in Harderwijk de officiële landelijke dangraadexamens van de Karate-do Bond Nederland (de enige NOC*NSF karatebond). Van Budoschool Kai Sei gingen twee leerlingen op voor een dangraad.

tv77 mountainbikeToervereniging Zoetermeer ’77 organiseert op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, weer de traditionele jaarlijkse Goede Doelen fietstochten. Dit jaar is als goed doel gekozen voor de binnentuin renovatie van hospice Vivaldi in Zoetermeer. (Palliatieve afdeling Irishof van Vivaldi WelThuis).

IMG 4237Wie na de avondvierdaagse de smaak van wandelen te pakken heeft, kan zaterdag 25 mei meedoen aan de Floravontuur Wandeltocht. De afstanden van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer voeren u door de prachtige groene omgeving rondom Zoetermeer. De tochten starten vanaf SnowWorld Zoetermeer.

image001Afgelopen zaterdag 18 mei, werd bij Jeu de Boulesclub Zoetermeer, gelegen in het fraaie Burgemeester Vernèdepark, het clubkampioenschap doubletten (twee tegen twee) gespeeld. Het droge terrein was niet voor iedereen even makkelijk te bespelen.

IMG 0736Afgelopen weekend vonden op het Boterhuiseiland in Warmond de Regionale Scouting Wedstrijden van de Regio Delfland plaats. De Wida padvindsters van Scouting Ashanti behaalden de eerste én tweede plaats en daarmee plaatsing voor de landelijke wedstrijden.

kai se parakarateDe twee Kai Sei No Limits karateka Michaël Moerman en Elise Reedijk streden zondag 19 mei voor een plek op het erepodium bij de 2nd Para-Karate International Open of Wallonia plaats, een internationaal toernooi voor karateka met een beperking.

20190518 195012Het is een jaarlijks terugkerend evenement van CGV Zoetermeer, de 4-kamp wedstrijden. NAS Benthuizen is altijd al te gast, maar dit jaar voor het eerst in het kader van de samenwerking en aankomende fusie waren ook alle turn(st)ers van Pro Patria van de partij.

Iris en Ivo NKDe KNLTB organiseerde vorige week de Nationale Padel kampioenschappen voor Veteranen in het Brabantse Ulvenhout. Padel wordt in Zoetermeer beoefend bij tennisvereniging met ook een aantal fanatieke beoefenaars.

E hockey compleet 2018 3Doing, vereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten in Zoetermeer, organiseert zaterdag 18 mei in sporthal De Veur een competitiedag voor hockeyspelers die gebruik maken van een elektrische rolstoel. In totaal zullen op deze dag zo’n 60-70 hockeyers in actie komen.

-advertenties-

-goede doel-