Karateka van Budoschool Kai Sei streden zondag 3 februari op The Open Peppercup 2019, een internationaal kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Het werd een mooie dag in Zwolle voor Kai Sei; spannende wedstrijden, actie, prijzen, leermomenten en veel plezier.

20190203 175730In de ochtend stond het kumite voor de jeugd, 7 t/m 13 jaar, op het programma. Nicole Pappaioannou beet voor Kai Sei in de categorie meisjes U12 jaar +40 kilo het spits af. Haar eerste wedstrijd won ze van een Duitse tegenstandster, maar ze verloor in de tweede ronde van de latere finaliste. Hierdoor kon Nicole zich op gaan maken voor de herkansing. Ze wist zich goed te herpakken en pakte met twee gewonnen wedstrijden de 3e plaats. In de categorie meisjes U14 jaar +50 kilo verloor Anika Monte haar eerste wedstrijd op hantei (scheidsrechterbeslissing). Haar tegenstandster strandde in de halve finale, waardoor het toernooi voor Anika voorbij was.

In het middaggedeelte gingen de cadetten, junioren en senioren de tatami op. Voor Kai Sei waren dat eerst Colin Vercammen en Kai Krul, beiden uitkomend in de categorie jongens U16 jaar -55 kilo. Na een winstpartij verloor Kai de tweede wedstrijd van de latere finalist en kampioen. Colin moest in zijn eerste partij zijn meerdere erkennen in de latere finalist. Beide jongens kwamen hierdoor in de herkansing, waarin Colin direct in de B-finale stond voor de strijd om het brons. Hij wist deze niet naar zich toe te trekken en werd 5e. Kai won zijn eerste wedstrijd, maar verloor de B-finale en kwam daardoor met een 5e plaats ook net niet op het erepodium.
Sharon Jellema kwam uit in de categorie dames U18 jaar +59 kilo. Met één gewonnen wedstrijd veroverde ze een plekje op het erepodium en kon ze de medaille voor de 3e plaats in ontvangst nemen. In de categorie jongens U16 jaar -63 kilo ging Kosta Pappaioannou voortvarend van start en won overtuigend zijn eerste twee wedstrijden, waardoor hij zich plaatste voor de finale. Door een tactische fout in de laatste seconden gaf Kosta de winst uit handen en behaalde de 2e plaats. Bob Kremers was de laatste van het Kai Sei team. Uitkomend in een best pittige poule, de categorie heren senioren -75 kilo, won hij zijn eerste wedstrijd. In de halve finale raakte Bob flink geblesseerd aan zijn neus door een forse trap van de tegenstander. De scheidsrechters besloten tot diskwalificatie van de tegenstander, waardoor Bob deze wedstrijd gewonnen kreeg en in de finale kwam. Bob kon niet anders dan direct bij aanvang op te geven (kiken), met een 2e plaats als resultaat.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.