Luuz Zwalve van Minos  Niels van Willigen 
 Luuz Zwalve-van Minoz  Niels van Willigen


Niels van Willigen en Luuz Zwalve-van Minoz uit Zoetermeer, beide hoog gegradueerde aikido leraren, zullen aanstaande zondag les geven op het JBN aikidofestijn. De twee leraren dragen met veel plezier hun liefde voor aikido over aan hun leerlingen.

 

In 1979 was Luuz Zwalve-van Minoz meteen onder de indruk bij het observeren van een aikidoles bij Anton Zwalve in Voorburg. Luuz is direct aikidolessen gaan volgen om deze krijgs/bewegingskunst onder de knie te krijgen. Naast deze lessen is Luuz internationale aikidostages gaan volgen. In 1989 slaagde zij voor aikidoleraar A en in 1994 voor leraar B. Vanaf 1987 is Luuz begonnen met het geven van aikidolessen aan jeugd en volwassenen. In 1988 heeft ze samen met Anton een eigen sportschool opgezet: Yotosama. Luuz (3e dan) is inmiddels 70 en geeft met plezier nog 12 aikidolessen per week.

Niels van Willigen is op zijn zestiende begonnen met aikibudo bij Rob Breedveld in Gorinchem. In de loop der jaren heeft Niels zich ontwikkeld tot een budoka met een brede belangstelling. Sinds 2010 heeft Niels een eigen school in Zoetermeer, Budo Ryu Katsu, waar hij lesgeeft in aikibudo (4e dan), tenshin shoden katori shinto ryu (2e dan) en daito ryu aikijujutsu (4e dan). Daarnaast beoefent hij ook wado ryu karate (1e dan). Niels traint nog steeds bij Rob Breedveld en volgt lessen bij Alain Floquet, Katsuyuki Kondo (daito ryu aikijujutsu) en Yukihiro Sugino (katori shinto ryu) tijdens stages in Europa en Japan.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-