ZV Dolfijn 20190112865A0317Vanaf 1 januari zijn de zwemlesactiviteiten van stichting Dol-fijn overgenomen door WVZ Zoetermeer. Daarmee is WVZ Zoetermeer uitgebreid met een leszwemafdeling voor kinderen met een beperking of die meer tijd nodig hebben voor zwemles. Hiermee is WVZ in een klap honderd nieuwe leden rijker.


Zaterdag 12 januari was de eerste zwemles van 2019 in zwembad De Driesprong en dit vormde tevens het decor van het officiële overdrachtsmoment. Na een korte speech en een dankwoord overhandigde de voorzitter van WVZ, Martin van Borselaer, een certificaat van overdracht. Het was een emotioneel moment voor Els en Pim van der Hoek die stichting Dol-fijn hebben opgericht en 46 jaar hebben aangestuurd.
Pim van der Hoek: ‘Ik sta hier met een dubbel gevoel. Het valt niet mee om na 46 jaar een stap terug te doen. We hebben gelukkig de overtuiging dat Dol-fijn als nieuwe afdeling bij WVZ een goede plek krijgt. WVZ past goed bij onze cultuur van zwemplezier en kwaliteit’.
Martin van Borselaer: ‘We zijn natuurlijk heel trots dat we de activiteiten van Dol-fijn mogen voortzetten. Het is een heel bijzondere doelgroep. Je merkt bij Dol-fijn goed het plezier van de kinderen en dat geeft de zweminstructeurs veel voldoening. We nemen niet alleen 100 leden over, maar ook de 20 vrijwilligers die als zweminstructeur aan de badrand staan. Voor de rest verandert er eigenlijk niet zoveel. De kwaliteit is bij Dol-fijn dik in orde en daardoor verliep de overgang erg soepel. WVZ is dankbaar om de zwemactiviteiten van Dol-fijn voort te kunnen zetten als de nieuwe WVZ afdeling Dol-fijn!’

ZV Dolfijn 20190112865A0311  ZV Dolfijn 20190112865A0319 

Stichting Dol-fijn

Onder de naam Zwemvereniging De Driesprong werd in 1973 begonnen met zwemactiviteiten voor kinderen met een verstandelijke beperking. Vijf jaar later werd er een start gemaakt met het aanbieden van zwemlessen. Dol-fijn is onder andere gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen (vanaf 5 jaar) met een verstandelijke beperking. Er wordt gewerkt in kleine groepen met intensieve begeleiding. Per groep zijn tenminste twee begeleiders aanwezig. Waar nodig wordt extra begeleiding ingezet, zodat de lessen voor iedereen zo normaal mogelijk verlopen. En natuurlijk zijn ook kinderen die de reguliere zwemlessen niet kunnen bijbenen van harte welkom bij Dol-fijn.
De vrijwilligers van Dol-fijn hebben eveneens ervaring met zwemmers met een fysieke beperking of een zintuiglijke beperking. Voor dove of ernstig slechthorende kinderen werken zij samen met een tolk. Ook is er ruime ervaring met kinderen met het syndroom van Down, een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), waaronder PDD-NOS, ADD en ADHD. De lessen worden gegeven in zwembad De Driesprong.

ZV Dolfijn 20190112865A0324  ZV Dolfijn 20190112865A0339 

Foto's door: John Slotboom

-advertenties-

-goede doel-