Integrated tribune and podiumHet Zoetermeerse Stadhuis-Forum is uniek in Nederland en staat landelijk in de belangstelling. Vanuit het hele land komen dinsdag 10 april deelnemers uit de bibliotheekbranche naar Zoetermeer om het Forum te bezichtigen.

In het nieuwe Stadhuis-Forum wordt samengewerkt met 45 lokale organisaties en de gemeente Zoetermeer en is tevens het Stadhuis gevestigd. Een uniek concept voor bibliotheekbegrippen.

Integration with city hall servicesBibliotheekdirecteur/bestuurder Joke Mos, wethouder Robin Paalvast en architect Stephanie Gouka verzorgen elk een presentatie over de totstandkoming van het Forum en Stadhuis. Het samenwerkingsverband, het concept en de inrichting komen uitgebreid aan bod. Tijdens een rondleiding krijgen de gasten een beeld van het bijzondere gebouw, de partners en de visie op geïntegreerde dienstverlening.

Het idee achter het Forum Zoetermeer is dat elke bezoeker met een antwoord op zijn vraag weer naar huis gaat. Soms is het antwoord door de bezoekers zelf te vinden in één van de boeken uit de collectie van de bibliotheek. Maar de bezoeker kan ook terecht bij de vele organisaties die in het forum te vinden zijn en weten zij het antwoord zelf niet, dan verwijzen ze door naar een andere samenwerkingspartner. Het forum is ook een plek om elkaar te ontmoeten, om te studeren, om geïnspireerd te worden.

Dat het nieuwe Stadhuis-Forum  nu al een succes is blijkt wel uit de honderden bezoekers die er elke dag over de vloer komen. Ook is het aantal leden van de bibliotheek sinds de opening van het Forum flink gestegen.

-advertenties-

-goede doel-