Speeltuin Stadsboerderij BuytenbeestHet is nu echt herfstvakantie en op de stadsboerderijen De Balijhoeve en De Weidemolen is weer veel te beleven. Trek je laarzen aan en kom alle dieren bekijken, lekker spelen en klimmen over de boomstammen op de natuurspeelplek.

De blaadjes en kastanjes vallen van de bomen, de konijnen en cavia's liggen binnen in het hok klaar om geknuffeld te worden, koeien gaan weer op stal, kippen scharrelen heerlijk rond op het erf. Neem ook je ouder(s), opa(‘s) en oma(‘s) mee, want als jij lekker aan het spelen, aaien en knutselen bent, kunnen zij heerlijk op het terras zitten en een biologisch sapje, kopje koffie of thee met  zelfgebakken appeltaart bestellen. 

De Weidemolen: beestenboel en knutselen

Het is natuurlijk één grote beestenboel op de stadsboerderij. Ben je ook een knutselliefhebber? Dan ben je woensdag 24 oktober van 10.00 tot 16.00 op De Weidemolen aan het juiste adres. Of je nu eerst de biggetjes gaat bekijken, naar de geiten in de wei gaat of start met knutselen: het kan allemaal! Je kan gratis meedoen.

Het Buitenbeest: knutselen en boeren

Bij Boerderij het Buitenbeest is er elke dag wel wat te doen. De speelboerderij zoekt bijvoorbeeld enthousiaste boer en boerin op maandag 22, woensdag 24 en vrijdag 26 oktober om te helpen met een allerlei boeren werkzaamheden en zo gezellig de dag door te brengen. Ook na de herfstvakantie zullen er nog tal van activiteiten op de agenda staan. Vanaf 31 oktober eigenlijk wel elke Woensdag, Zaterdag en Zondag op zeker. Zo kunnen bezoekers de komende tijd hun eigen boerderijbeker maken, een raket in elkaar knutselen of lekker kleien. Zo blijft de boerderij tot aan zondag 23 december elke keer een unieke activiteit aanbieden voor jong en oud.

De drie stadsboerderijen, Weidemolen, Balijhoeve en Buitenbeest, zijn in de vakantie open van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.stadsboerderijen.org.

 

Alle leuke vakantie activiteiten vind je ook op onze vakantie agenda! vakantie-agenda

-advertenties-

-goede doel-