Foto NK 2Winnaars Elvin Gerritsen, Rayan Laghmich, Glenn Leggedoor


In het weekend van 25 en 26 november vond de jaarlijkse officiële Nederlandse Kampioenschappen Karate -21 jaar 2017 plaats, met de onderdelen kata (vorm) en kumite (sparren). Tijdens deze kampioenschappen, die dit jaar 542 deelnemers telde, streden Nederlandse karateka’s van alle stijlen voor de felbegeerde nationale titels.


Rayan Laghmich, Glenn Leggedoor en Elvin Gerritsen, uitkomend voor Unity’99 Rotterdam, hebben zich wederom van hun beste kant laten zien tijdens dit officiële evenement in Zoetermeer. Rayan Laghmich, kwam uit in de categorie jongens 10-11 jaar -39kg, Een pittige poule met 21 strijdlustige karateka’s. Rayan vocht zich met opperste concentratie en scherpte door deze poule heen en draaide al zijn wedstrijden zeer tactisch en doelbewust. Met het geweldige resultaat dat Rayan de ene na de andere partij met winst naar zich toe wist te trekken en zodoende weer Nederlands Kampioen is geworden. Hij schrijft deze bijzondere nationale titel nu voor de derde keer op zijn naam!

Glenn Leggedoor heeft zijn stempel gezet in de categorie jongens 14-15 jaar -63kg. Glenn heeft het afgelopen jaar zeer intensief en op hoog niveau getraind bij Unity99. Zijn coaches hebben hem hierin zodanig begeleid, gesteund en gemotiveerd dat hij niet alleen in zijn karate gigantisch is gegroeid maar dat ook zijn zelfvertrouwen een enorme boost heeft gekregen. Zijn poule telde meerdere deelnemers die al enkele jaren onderdeel zijn van de nationale selectie, maar daar was Glenn allerminst van onder de indruk. Zeer zelfverzekerd en met sterk karate wist hij alle partijen te winnen en mag zich terecht en trots Nederlands Kampioen 2017 noemen.
 
Elvin Gerritsen, uitkomend in de categorie jongens 12-13 jaar +63kg is weer terug van weggeweest. Elvin heeft van jongs af aan al meegedaan aan kumite toernooien. Wegens omstandigheden heeft hij hier een lange periode niet meer aan deelgenomen maar is altijd wel zijn passie blijven uitoefenen in de Rotterdamse Dojo. Hij besloot zijn comeback te maken op dit NK, hoogste nationaal niveau, wel verdiend behaalde hij het zilver

 

Kijk voor heel veel foto's van dit NK op: foto.vwarmerdam.nl/2017/NK-Karate-Jeugd-2017 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-