fcz trainers2Hoe beter de voetbaltrainingen in elkaar zitten, hoe leuker het is voor de spelertjes. En professionele trainingen komen ook nog eens het niveau van het voetbal ten goede. Vandaar dat de pupillentrainers van FC Zoetermeer het seizoen gestart zijn met een speciale opleiding van 3 weken. Deze trainers hebben de jongens en meisjes uit de categorie onder 12 jaar onder hun hoede.


fcz trainersVoor FC Zoetermeer is het belangrijk om het niveau van de trainingen verder te verhogen. De club hecht aan plezier in het voetballen en streeft naar hoge kwaliteit. Louis Hak, hoofdjeugdtrainer van de JO9 en JO8: “We hebben bij FC Zoetermeer de ambitie om spelers trainingen aan te bieden die juist zijn voor hun niveau, zodat de spelers met plezier komen voetballen. Dat begint bij het opleiden van trainers. Ik ben heel blij dat er weer meer opgeleide trainers bij FC Zoetermeer actief zijn, waar wij en de spelers hopelijk nog lang van kunnen genieten.”

 

Nieuwe en ervaren trainers

Marion Reijerink, trainer van de JO7-1, heeft met veel plezier en enthousiasme deelgenomen aan de opleiding: "Het is ontzettend leuk om te zien hoeveel trainers zich hebben aangemeld voor de opleiding. Van selectietrainers die al vele jaren ervaring hebben tot nieuwbakken trainers zoals ikzelf, die een paar weken geleden begonnen zijn. Ik heb zelf wel jaren gevoetbald, ook bij FC Zoetermeer, maar als trainer had ik nog geen ervaring. Ik had wel wat boeken uit de bibliotheek gehaald en veel gegoogled om goede trainingen te kunnen samenstellen, maar deze training was veel waardevoller. En ik vond het mooi om te zien dat de ervaren trainers er net zo over dachten."

 

Voetballertjes positief stimuleren

De training besteedde aandacht aan het inspelen op de leeftijd van de voetballertjes, organisatie en inhoud van de training. De rode draad in de hele opleiding waren het plezier in voetbal en het positief stimuleren van de jeugdvoetballers. De bijgeschoolde trainers ontvingen na afloop van de laatste cursusavond een certificaat. Op die laatste avond gaven ze zelf enkele korte trainingen aan een aantal teams. Daarop kregen zij feedback van de inspirerende cursusleider (Richard Hubert van Jeugdvoetbalopleidingen van Mark de Horn) en natuurlijk van elkaar. Ze brengen hun nieuw opgedane kennis inmiddels enthousiast in de praktijk. En dat resulteert weer in nog betere en leukere trainingen voor de Zoetermeerse voetbaljeugd.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-