silverdome schaatsenDe gemeente Zoetermeer heeft met een financiële bijdrage van 17.000 euro ijshockeyvereniging Zoetermeer Panters van de ondergang gered. De vereniging benaderde de gemeente in mei, omdat zij door een plotselinge afname van leden geen geld had om de ijshuur voor het seizoen 2017-2018 te betalen.

Dat blijkt uit een memo dat wethouder Margreet van Driel gisteren naar de gemeenteraad stuurde. “Om tot een oplossing te komen heeft de Zoetermeer Panters allereerst zelf diverse maatregelen getroffen. Hiermee hebben zij een aanzienlijk deel van het exploitatietekort kunnen oplossen,” aldus het memo. “Voor het resterende deel zagen zij zich genoodzaakt een beroep te doen op de gemeente Zoetermeer.”

Opheffing reëel

Als de Panters niet aan voldoende geld hadden kunnen komen, was de vereniging er waarschijnlijk niet meer geweest. “Uit contact met de Zoetermeer Panters bleek dat opheffing van de vereniging reëel was,” schrijft Van Driel. De gemeente bood hulp. “De vereniging is een grote afnemer van het ijs bij SilverDome. Als zij zouden wegvallen zou dat ook (grote) consequenties kunnen hebben voor andere Zoetermeerse ijsverenigingen. Vanuit het belang van de individuele vereniging, maar met name ook voor het grotere publieke belang, heeft het college besloten de Zoetermeer Panters te ondersteunen.”

Voorwaarden

De ondersteuning betreft een eenmalige bijdrage van (maximaal) € 17.000. Deze bijdrage zorgt ervoor dat de vereniging tijd krijgt waarin zij in staat wordt gesteld om nieuwe leden te werven en andere bronnen van inkomsten te zoeken. “Dit heeft als doel dat de Zoetermeer Panters een doorstart kan maken en zonder een bijdrage van de gemeente kan voortbestaan. Zij ontvangen deze bijdrage onder de voorwaarden dat zij zich nadrukkelijk hiervoor inspannen, de gemeente informeren over de gang van zaken en hun acties inzichtelijk maken. De nieuw aangestelde verenigingsondersteuner zal hen hierbij adviseren en meedenken.”

-advertenties-

-goede doel-