Het publiek zag zaterdag op een zonnig sportpark ‘De Hoge Bomen’ van Westlandia een zeer aantrekkelijke wedstrijd met veel doelpunten. Hierbij speelde Stefan Bron, spits van Westlandia, een belangrijke rol. Ook al speelt DSO een klasse lager dan Westlandia, zij lieten zien dat dit niet wil zeggen dat je de mindere bent. Pas in de laatste seconden glipte de wedstrijd uit handen van de Zoetermeerders met als gevolg strafschoppen.

Stefan Bron was zaterdag goed voor vier doelpunten. De strijd ging tussen zaterdag eersteklasser Westlandia en het één klasse lager spelende DSO. Deze wedstrijd was onderdeel van de nederlaagserie van de Naaldwijkers. De Westlandse ploeg won in deze serie eerder van sv Den Hoorn (5-1) en sv Honselersdijk (3-1). Het Zoetermeerse DSO oefende in de afgelopen weken tegen de JO19-1 van Excelsior Rotterdam (2-2) en Soccer Boys uit Bleiswijk (6-0 winst).

 

 WestlandiaDSO
 Tim Lamboo van DSO wordt stevig aangepakt door aanvoerder
Jasper van Rijn van Westlandia.

 

Na een kwartier spelen opende Stefan Bron de score nadat hij door één van zijn verdedigers werd aangespeeld en in een één-op-één situatie kwam met DSO-doelman Yusuf Can: 1-0. Vijf minuten na de openingsscore kreeg Mitchel Abdoel de kans om de stand gelijk te trekken, maar faalde in de afronding. In deze fase van de wedstrijd was de thuisploeg nog de bovenliggende partij. De elf van Westlandia-trainer Theo Verbeek zette druk op de verdediging van DSO en had overwegend balbezit. De ploeg van Faisel Soekhai bood echter uitstekend tegenstand en wist gedurende de wedstrijd steeds meer tegenstand te bieden en het spel naar zich toe te trekken.


Met snelle buitenspelers werd DSO steeds gevaarlijker en dit resulteerde in de aansluittreffer op slag van rust. Na een scrimmage voor het Westlandse doel belandde de bal bij Camiel de Wit die het overzicht hield en de vrijstaande Mitchel Abdoel aanspeelde, die de bal slechts hoefde in te tikken. De ploeg van Theo Verbeek had het tegen DSO minder gemakkelijk dan tegen eerdere tegenstanders en moest zelfs toezien hoe zijn ploeg in de tweede helft met 1-3 achter kwam te staan.

Binnen een kwartier hadden de gasten de stand weten om te buigen door een vrije trap van Tim Lamboo op de rand van de zestien meter. Kort hierna was Mitchel Abdoel opnieuw succesvol nadat hij de Westlandse sluitpost Khalid El Menkouzi verraste met een prachtige lob. Een kwartier voor tijd kreeg Stefan Bron tot twee keer toe een bal aangespeeld vanaf de vleugel en beide keren kon hij de bal nagenoeg ongehinderd binnen de palen schieten: 3-3. De laatste seconden van de wedstrijd was de verdediging van DSO niet scherp en werd verrast door een snel genomen inworp. De Zoetermeerse verdediging appelleerde voor buitenspel en greep niet in. De bal kwam opnieuw voor de voeten van Stefan Bron, die niet twijfelde en voor de vierde keer het net wist te vinden. Scheidsrechter Tacac wilde niets weten van een vermeend buitenspel en wees resoluut naar de middenstip.

De strafschoppenserie na de wedstrijd eindigde na 24 penalty’s in een 12-11 score voor Westlandia. Faizel Soekhai heeft op sommige momenten genoten van zijn ploeg. Door hard werken wist het een voorsprong af te dwingen, maar tegelijkertijd verweet hij zijn ploeg deze stand uit handen te geven, iets wat in de competitie grote gevolgen kan hebben. DSO speelt aanstaande dinsdag de laatste oefenwedstrijd tegen derdeklasser Zwarte Pijl uit Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Bentwoud en het eerste fluitsignaal zal om 20.00 uur klinken. Zaterdag 2 september zal RKDEO te gast zijn voor het spelen van de eerste bekerronde van de KNVB.

 

Tekst en foto: Eric de Wit

-advertenties-

-goede doel-