Karateka van Kai Sei karateka hadden een druk weekend. Zaterdag deden ze mee aan nationale selectietraining in Leusden en direct daarna aan de 15e Open West Brabantse in Roosendaal. Zondag was het tijd voor de nationale jeugdselectietraining in Malden.

20170513 175310Kai Sei was met een team van 12 karateka afgereisd naar Roosendaal voor de 15e Open West Brabantse. De Open West Brabantse staat bekend als een moeilijk toernooi, door de afwijkende leeftijd- en gewichtindelingen, wedstrijdtijd en puntentelling.

Zonder coach

Beginnend wedstrijdkarateka Anika Monte, Fabiënne Vercammen, Belinda Haddish en Marin Hagenaar verloren de eerste wedstrijd. Anika en Marin konden helaas niet rekenen op een herkansing. Fabiënne en Belinda wel, die beiden uiteindelijk een mooie 7e plaats achter hun naam konden noteren. Michael Oostindie, direct doorgekomen vanuit de nationale selectietraining U21 in Leusden, verloor zijn eerste ronde helaas op senshu en kon niet rekenen op een herkansing. Hij draaide zijn wedstrijd op eigen verzoek en bij wijze van training zonder coaching.

Big Mex

Big Mex Onderwater, uitkomend in de categorie meisjes 13 t/m 15 jaar -50 kg, wist al haar wedstrijden overtuigend te winnen en bereikte daarmee de finale. Ook de finale wist zij vrij gemakkelijk naar haar hand te zetten tegen de regerend Belgisch kampioene en daarbij was de 1e plaats een feit.

Schoolkamp

Inmiddels was Colin Vercammen gestart in zijn categorie jongens 10 t/m 12 jaar. Geplaagd door een week schoolkamp (net zoals Anika verloor hij zijn eerste wedstrijd. Zijn tegenstander bereikte de finale, waardoor Colin zich kon gaan opmaken voor de herkansing. Colin wist zich enorm goed te herpakken en won zowel de eerste herkansingsronde als de strijd om de 3e plaats zeer overtuigend. Al met al een meer dan verdiende podium plaats.

Wissal

De net 13-jarige Wissal el Boudakhani kwam uit in de categorie meisjes 13 t/m 15 jaar +60 kg, dezelfde categorie als Sarah en Marin. Wissal wist in de deze loodzware categorie alle ronden te winnen en plaatste zich daarmee voor de finale. De finale verloor zij slechts met 1 punt tegen een bijna 3 jaar oudere tegenstander en behaalde daarmee de 2e plaats (met een gouden randje).