koekjes voor oudere bewonersDe kleuters van IKC de Waterlelie hebben deze week voor Kerstman gespeeld. Zo vlak voor de schoolvakantie staat het Integraal Kind Centrum bol van kerstactiviteiten. Op de Waterlelie wordt deze periode veel aandacht besteed aan de oudere bewoners in de wijk.

De kleuters bakten in de klas kerstkoekjes. De groep ging op pad met de mooi ingepakte traktaties naar de seniorenflat in de wijk. Vooraf waren de bewoners geïnformeerd. De kleuters waren opgewonden. Om de beurt mochten ze aanbellen. Wanneer de deur geopend werd riepen de kinderen in koor “Vrolijk Kerstfeest!”. Ook zongen de kinderen Jingle Bells en O, Dennenboom, tot ontroering van de bewoners. Op de vraag waarom we de koekjes brachten werd gereageerd: “Dit hebben we voor u gemaakt omdat we graag iets willen geven!” De oudere bewoners van de flat waren verrast, soms geëmotioneerd maar vooral blij met de lieve gift van de kleintjes. De school leert de kinderen dat je wanneer je iets voor anderen doet, je er zelf ook blij van wordt.

In de andere groepen werden kerstkaarten en kerstschilderijtjes gemaakt en dit werd in verschillende zorgcentra afgegeven. In het schoolgebouw staan twee wensbomen. Hier mogen de leerlingen wensen opschrijven. Haalbare wensen laat de school in vervulling gaan.

PR/Foto: L. Galle

-advertenties-

-goede doel-