Op het dak van supermarkt Hoogvliet in winkelcentrum De Vijverhoek komen honderden zonnepanelen te liggen. Daarmee heeft de supermarkt meteen één van de grootste zonnedaken van Zoetermeer. De panelen worden geplaatst door energiebedrijf Nuon.

zonnepanelenhoogvliet1Ruim 160.000 kWh stroom per jaar verwacht Hoogvliet op te wekken met zo’n 670 zonnepanelen op het dak van de supermarkt. Dat is evenveel elektriciteit als ongeveer 50 huishoudens jaarlijks gebruiken. “Wij willen onze impact op het klimaat verkleinen,” zegt Robert Langman, hoofd technisch beheer van Hoogvliet Nederland. “Door zelf onze eigen energie op te wekken zorgen we daarvoor. Tegelijk proberen we efficiënter om te gaan met ons energieverbruik. Energiebesparing en investeren in duurzame energie zijn prioriteiten van ons bedrijf.” Robert Langman verwacht dat begin volgend kalenderjaar de eerste panelen geïnstalleerd worden op de Hoogvliet in Zoetermeer.

Zonnige toekomst

“Bij een modern bedrijf hoort gewoon dat je ook investeert in duurzame energie,” aldus Wijnand Tjepkema, relatiebeheerder van energiebedrijf Nuon. “Als Nuon zijn we al lange tijd in gesprek met Hoogvliet. Het bedrijf heeft ontzettend veel ruimte op allerlei daken. Niet alleen in Zoetermeer, maar ook elders in Nederland.”

-advertenties-

-goede doel-