Moet er een Nederlandse vlag in de nieuwe raadzaal van de gemeente Zoetermeer? De LHN (Lijst Hilbrand Nawijn) wil dat graag. Wij vroegen aan de lezers van Zoetermeer Actief wat ze van dit idee vinden. De uitkomst is duidelijk: de Nederlandse vlag mag in de Zoetermeerse raadszaal.

nederlandse vlagDimitri heeft er geen bezwaar tegen al zegt hij er wel bij dat “het voor mij ook geen meerwaarde heeft.” Theo is het met hem eens, want “als het in de Tweede Kamer der Staten-Generaal kan, waarom dan niet in een gemeentelijk vergaderzaal? Angela vindt het vreemd dat de vlag nu pas naar de raadzaal gaat. “Eigenlijk vind ik het gek dat het nu pas in Nederland wordt geïntroduceerd. De vlag hoort bij ons land.” Carla is ook voor. “Er mag best wat meer vaderlandse trots worden getoond in Nederland. Wij waren vorig jaar op de uitreiking van het Nederlanderschap in Zoetermeer. Wat een afgang! Zo'n armoedige en amateuristische vertoning! Ik schaamde mij kapot. Zaten we daar als enige groep met de heren in kostuum en de dames in het net, terwijl er mensen hun certificaat ontvingen in trainingspak. Zoek een regisseur om deze bijzondere gelegenheid meer allure te geven. Maak er een plechtige uitreiking van. Het lijkt nu op het uitreiken van een zwemdiploma: allemaal in de rij tot je aan de beurt bent. Het moet iets bijzonders zijn, een echte plechtigheid waarbij het Nederlanderschap wordt uitgereikt, omdat je trots moet zijn dat je Nederlander mag zijn. Dus met vlag en Wilhelmus, meer op de Amerikaanse toer!”

 

Genoeg geheugen

Jeroen zet toch vraagtekens bij het plaatsen van de vlag. “Heeft voor mij geen enkele meerwaarde, en hoeft ook niet. Denk dat mensen met genoeg geheugen al weten dat ze in Nederland leven. Als dit de prioriteit is van LHN ga ik er niet op stemmen.” Ozhan kan zich wel vinden in de reactie van Jeroen. “Waar houden we ons mee bezig in godsnaam. Er zijn toch zoveel andere belangrijke dingen. Als je toch een vlag wilt, liever een vlag van Gemeente Zoetermeer. Laat de Nederlandse vlag maar voor de landelijke overheid.”

 

-advertenties-

-goede doel-