Certificaatuitreiking SchuldHulpMaatjeIn kerkelijk centrum De Regenboog heeft Wethouder Taco Kuiper aan 23 nieuw opgeleide vrijwilligers het SchuldHulpMaatje certificaat uitgereikt. Taco Kuiper benadrukte het belang om als gemeente gezamenlijk met de vrijwilligersorganisaties zoals SchuldHulpMaatje de armoede bij een aantal Zoetermeerders goed aan te pakken.

Joost Schelling, de kersverse voorzitter van Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland die afgelopen week tot voorzitter is benoemd en Carla van der Vlist opvolgt, was enorm trots dat in Zoetermeer meer dan 100 maatjes zijn opgeleid die stuk voor stuk voor de mensen met financiële problemen een coach, wegwijzer, bemiddelaar en naaste willen zijn. Jan de Vries, initiatiefnemer van SchuldHulpMaatje in Zoetermeer, vertelde over de explosieve groei. "Precies vier jaar geleden is SchuldHulpMaatje in Zoetermeer gestart. Dat we in vier jaar tijd zo snel zouden groeien, hadden we niet van te voren bedacht. Maar de nood is groot. Meer dan 10.000 gezinnen in Zoetermeer hebben schulden waar ze zelf niet meer uit komen. Sinds de start in 2013 meldden steeds meer mensen zich voor hulp via de website www.uitdeschulden.nu . Dit jaar hebben al 170 mensen voor hulp bij ons aangeklopt. We zijn dan ook erg blij met de uitbreiding van onze groep maatjes."

André Hendriks die vanuit Fonds 1818 in Zoetermeer bij allerlei nieuwe initiatieven betrokken is, vertelde over het werk van Fonds 1818 en van het project ‘Uit de Rode Cijfers’ in het bijzonder. "Fonds 1818 wat komend jaar 200 jaar bestaat, steunt projecten die gericht zijn op het voorkomen van schulden. Het verbindt partijen die zich bezighouden met het voorkomen van schulden en armoede, om zo samen tot nieuwe initiatieven te komen." Dankzij financiële steun van onder meer Fonds 1818 en ook van de gemeente Zoetermeer kan SchuldHulpMaatje Zoetermeer doorgaan met het opleiden van nieuwe SchuldHulpMaatjes om zo nog meer mensen uit de rode cijfers te krijgen.

De volgende cursus is alweer gepland. Denk je: dit is echt iets voor mij!, meld je dan aan voor een driedaagse opleiding op de zaterdagen 10, 17 en 24 maart 2018 op www.schuldhulpmaatje.nl/samen-lukt-t 

Foto: Jan van Es

-advertenties-

-goede doel-