fietsenZoetermeer is genomineerd voor de titel 'Fietsstad 2018'. De Fietsersbond Zoetermeer is blij dat het dit jaar gelukt is om een nominatie in de wacht te slepen. In 2011 en 2014 kwam Zoetermeer niet zo ver. Theo Hebing van de Fietsersbond zegt: "de aanhouder wint'.

Naast 'de stad tussen de parken' zijn er ook nominaties voor Etten-Leur, Houten, Veenendaal en Winterswijk. De Fietsersbond heeft op 22 november de nominaties bekend gemaakt en zal op dinsdag 16 januari 2018 de winnaar bekend maken.

De Fietsersbond laat weten: "De gemeente Zoetermeer doet veel voor fietsers, en dat wordt zeker gewaardeerd". De genomineerde steden zijn voortgekomen uit een publieksenquête die ruim 45.000 keer is ingevuld. De verschillen in de top vijf zijn klein en er wacht dan ook een stevige taak voor de jury. 


De aanhouder wint

Zoetermeer deed in 2011 en 2014 mee met de verkiezing van Fietsstad, maar wist nooit de nominatieronde te bereiken. Volgens Theo Hebing van de Fietsersbond Zoetermeer is dit een kwestie van de spreekwoordelijke aanhouder die wint. “Zoetermeer doet het over de hele linie goed, en wordt steeds beter. Daar feliciteren wij de gemeente mee”, zegt Theo.

-advertenties-

-goede doel-