Znorro De Wijze Kat repetitie

Dit jaar staat Warm Water Volwassenentheater voor de tweede keer op de bühne. Na het komische toneelstuk Znorro wordt nu de komische satire ‘De Wijze Kat’ opgevoerd. De twaalf leden van Warm Water Volwassenentheater wilden met Alexander Pil als regisseur heel graag een nieuwe uitdaging aangaan. Een uitdaging waarbij zang en dans een grotere plaats in het stuk zou krijgen.

Zelf doen

De theatergroep heeft er veel energie ingestoken en heeft in een periode van 4 maanden het stuk ingestudeerd. In deze periode is ook het script aangepast, zijn de liedjes en dansen geschreven en is alles door de groep ingestudeerd. Bij Warm Water hoort vooral veel zelf doen. De liedjes zijn geschreven door Vivienne van Dongen die ook de zangbegeleiding heeft gedaan. De posters en tekeningen zijn gemaakt door Esther Kort. In het weekeinde is door diverse leden van de groep geholpen met het in elkaar zetten van de laatste decorstukken en het aanschaffen van de laatste rekwisieten.

Ondersteuning

Niet alles wordt zelf uitgevoerd. Amateur toneelspelen is alleen mogelijk als je een beroep kunt doen op vrijwilligers. De danschoreografie is uitgevoerd door Marit van Nikerk-Ruijters. Maaike van der Spruit is druk in de weer met de productieondersteuning. Met hulp van de Techniekgroep van Greg en Baud Productions zijn decorstukken bedacht. Twee mensen van de afdeling techniek zullen ook de verlichting en het geluid verzorgen. Voor de kleding is een beroep gedaan op de dames van de kledingafdeling en voor de grime is ondersteuning gezocht bij de afdeling Grime.

opa Wijze Kat Poster lettertype 1 data


‘De Wijze Kat’ 

Dit toneelstuk is gebaseerd op het toneelstuk ‘De Wijze Kater’ van Herman Heijermans geschreven in 1917. In de periode waarin het toneelstuk geschreven is waren de aardige sprookjesvoorstellingen erg populair. Heijermans wilde wat anders en hij schreef het oorspronkelijke en vooral lange stuk, met een knipoog naar ‘De Gelaarsde Kat’, als een humoristisch boosaardig sprookje in drie bedrijven. In de uitvoering van Warm Water Volwassenentheater is het toneelstuk aangepast, gemoderniseerd, en van zang en dans voorzien.

Het verhaal in het kort

In een koninkrijk hier ver - heel ver - vandaan, wordt een Koning geconfronteerd met zijn allergrootste angst - een plaag van ratten! Ondertussen staat het leven van Jonathan op zijn kop. De arme stakker is verliefd, heeft schulden bovenop schulden. Er is niks te eten voor hem en zijn geliefde kat. Bovendien wordt hij dagelijks geconfronteerd met boze dorpsbewoners en dan besluit zijn kat ook nog de boel op stelten te zetten...

‘De Wijze Kat’ zal in het weekeinde van zaterdag 30 september en 1 oktober worden opgevoerd in het Q-seum. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.greg-baud.nl/tickets 

 

-advertenties-

-goede doel-