Bieb vrijwilligers copy copyDat het belangrijk is om de Nederlandse taal goed te beheersen, werd duidelijk tijdens de week van de alfabetisering. Nog steeds is zo’n 10 procent van de bevolking laaggeletterd. Dat is in Zoetermeer dus circa 12.000 personen! Zoetermeer doet er alles aan om dit percentage omlaag te brengen.

In Zoetermeer zijn al ruim 200 taalvrijwilligers actief om te zorgen dat zoveel mogelijk inwoners van Zoetermeer door het verbeteren van de taal ook beter kunnen participeren in de maatschappij. En dat verdient een bloemetje! De taalvrijwilligers in Zoetermeer zijn door Wethouder Isabelle Vugs toegesproken en hartelijk bedankt voor hun belangeloze inzet voor de inwoners van Zoetermeer. Hierna was er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje in Piëzocentrum Palenstein. Als aandenken werd er een zonnige foto gemaakt.

Ook interesse om taalvrijwilliger te worden? Dit kan al vanaf een dagdeel per week. Neem voor meer informatie contact op met Ada Eshuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) van Taalhuis Zoetermeer.

 

-advertenties-

-goede doel-