elzenhoekDe politie heeft donderdag een 38-jarige man aangehouden op verdenking van grensoverschrijdend gedrag bij een leerling van basisschool De Elzenhoek in de Leyens. De man zit nog vast en wordt verhoord, aldus de politie. De school heeft alle ouders geïnformeerd middels een brief.

Bij de politie werd vlak voor de zomervakantie aangifte gedaan door een ouder van grensoverschrijdend gedrag bij een kleuter. Het onderzoek dat hierop volgde leidde tot de aanhouding van de verdachte op donderdag 31 augustus. De politie kon, in verband met het nog lopende onderzoek, geen verdere mededelingen doen.

De man, die als vrijwilliger op de school werkte, is na de zomervakantie niet meer op school geweest. De basisschool heeft alle ouders van de school middels een brief op de hoogte gesteld van de arrestatie van de man, maar weet zelf ook niet meer dan dat. Woordvoerder Grada Huis: "Wij moeten zelf ook het onderzoek van de politie afwachten en weten niets meer dan dat de man nu gearresteerd is. Om speculatie te voorkomen hebben we meteen de ouders van de school ingelicht, volgens de richtlijnen van de school."

-advertenties-

-goede doel-