team sociaal makelaars juliDe coördinatoren activiteiten van Palet Welzijn worden sociaal makelaars. Het is niet alleen een verandering van naam , maar ook een nieuwe manier van werken.

De Sociaal makelaars organiseren in de wijk activiteiten voor senioren, samen met bewoners of andere organisaties. Zij kunnen vraag en aanbod bij elkaar brengen omdat de sociaal makelaars goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de wijk. Zij zullen zich dan ook meer richten op het verbinden van organisaties dan het zelf organiseren en aanbieden van activiteiten.

 

Welzijn op recept

Samen met de huisartsen en andere zorgverleners van SGZ starten de sociaal makelaars met ‘welzijn op recept’ in Zoetermeer. Dit heeft landelijk al heel veel goede resultaten opgeleverd. Iedereen kan te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen zoals relatieproblemen, een zieke partner, overlijden van een dierbare of eenzaamheid.

De huisarts of zorgverlener geeft een recept mee voor de Sociaal makelaar. Die gaat vervolgens in gesprek om uit te zoeken wat de betrokkenen leuk vindt en waar hij of zij energie uit haalt. Dat kan bijvoorbeeld door sport en spel, kooklessen, helpen de buurt te verbeteren, als vrijwilliger aan de slag gaan of zelfs het oppakken van een oude liefhebberij.

De sociaal makelaar biedt het steuntje in de rug om activiteiten op te pakken en daarmee weer nieuwe energie op te doen. Voor het Welzijn op recept richten de Sociaal Makelaars zich niet alleen op senioren maar zijn zij er voor alle volwassenen.

 

Website

De website www.welzijnopreceptzoetermeer.nl  bevat de contactgegevens van de Sociaal makelaar per wijk met daarnaast tips om zelf aan de slag te gaan. De website zal langzaam gevuld worden met links naar allerhande vormen van activiteiten om het gevoel van welbevinden te vergroten.

Foto: team Sociaal makelaars in Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-