sw bo hofvijver 3Er komt snel een oplossing voor de overlast van spelende kinderen en hangjongeren bij het schoolplein aan de Forelsloot in Seghwaert. Buurtbewoners hadden een speelpleinverbod aangevraagd door overlast op het schoolplein van basisscholen de Hofvijver en de Meester Verwers.

 

Andere buurtbewoners maakten zich juist weer zorgen over de veiligheid van de kinderen als zij niet meer in de buurt kunnen spelen. Het college komt nu met het volgende voorstel: een klein gedeelte van het schoolplein, het deel waar voornamelijk de overlast zich afspeelt, wordt door middel van een hek afgesloten na schooltijd. Op de rest van het schoolplein zouden de kinderen dan gewoon zonder beperking kunnen spelen. Op korte termijn wordt er een bijeenkomst georganiseerd met de school en de omwonenden voor overleg wanneer het hek geplaatst kan worden. De bewoners die klaagden over overlast zijn tevreden met deze oplossing, aldus het college.

De maatregel geldt tot de herinrichting van de school en het plein in 2019. Dan wordt de omgeving van de school zo ingericht dat er minder overlast zal voorkomen.

-advertenties-

-goede doel-