170625 Paul Lintje
Na de première van de nieuwe show van drumfanfare VIOS bij het dorpsfeest van Zoeterwoude, was er een bijzondere verrassing voor de voorzitter van VIOS, Paul van der Zijde. Zoetermeerder van der Zijde kreeg door Burgemeester Bloemen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt vanwege zijn inspanningen voor drumfanfare VIOS in Zoeterwoude en voor gymnastiekvereniging Pro Patria in Zoetermeer.


20170625 promo foto 2Van 2000 – 2012 heeft Paul van der Zijde zich ingezet voor de gymnastiekvereniging Pro Patria in Zoetermeer. Hij was Voorzitter Recreatiesport en lid van het hoofdbestuur. Hij organiseerde de 2 jaarlijkse Propatriades waarin dans en gym wordt gecombineerd tot een bewegende show voor jong en oud. Topevenement was deelname van Pro Patria aan de Nationale Taptoe in Ahoy in 2012.

Vanaf 2004 is Van der Zijde lid van drumfanfare VIOS. Eerst als ‘gewoon’ spelend muzikant (grote trom), en vrijwilliger bij de organisatie van uiteenlopende activiteiten. Sinds 2012 is hij voorzitter van VIOS en tevens bestuurslid bij Stichting Muziekcentrum Zoeterwoude.
Samen met de andere (bestuurs-)leden van VIOS zorgt Van der Zijde dat VIOS een stabiele bloeiende en dynamische muziekvereniging is voor jong en oud. Met diverse optredens zoals bij de Koninklijke Stallen in Den haag ter voorbereidingen van Prinsjesdag, bloemencorso in de bollenstreek, Leidens Ontzet, Sinterklaas, Koningsdag, avonddriedaagse in Zoeterwoude en met een nieuw hoogtepunt op 25 juni; de presentatie op het dorpsfeest van Zoeterwoude van de show met nieuwe muziek ter ere van het 50 jarig jubileum.

-advertenties-

-goede doel-