Het muziekfestival Klassiek op het Water is een gevarieerd programma voor jong en oud. Het heeft een scholenprogramma, gevolgd door een uitgebreid activiteitenprogramma. Traditioneel wordt het op donderdagavond afgesloten met een prachtig avondprogramma op de Markt van Zoetermeer. Het gehele festival is gratis toegankelijk.

H2403 0115269 press arditoet scholenprogramma op het CKC wordt elk jaar door meer dan vijfentwintighonderd basisschoolleerlingen bezocht. Net als voorgaande jaren is de belangstelling voor de kinderworkshops weer erg groot. Het activiteitenprogramma is weer uitgebreider dan vorig jaar en is erg gevarieerd. Verschillende culturele instellingen organiseren een activiteit dat te maken heeft met klassieke Muziek. Onder andere is er een optreden van CKC-koor Vocapella, Kamerconcerten door CKC Klein Klassiek, Lunchconcert in de Oude Kerk en een klassiek concert in de Oosterkerk door twee Zoetermeerse koren.

Maar Klassiek op het Water vergeet ook de kinderen niet. Op woensdagochtend 28 juni van 10.30 tot 11.00 uur is er in verschillende vestigingen van de bibliotheek een voorleesochtend voor de allerkleinsten. En in de middag organiseert het CKC & partners een schilderworkshop met het thema ‘Schilderijententoonstelling’ voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Voor het programma zie www.zoetermeerbruist.nl.

2403 0115225 press arditoHet festival sluit af met het avondprogramma op donderdag 29 juni. Het programma begint op 18.30 uur met een gezinsvoorstelling, 'de Schilderijententoonstelling' verteld door Laurens de Groot. Het wordt ondersteund door danspodium Pas de Deux met muzikale omlijsting door The Hague Brass. Dit wordt gevolgd door de talenten van het CKC & partners. Naast het optreden van het OPOZ kinderkoor zullen een aantal muziekstukken door de talenten samen met The Hague Brass opgevoerd worden. Het slotstuk wordt dit jaar verzorgd door 'The Hague Brass', een blazers ensemble waarin voornamelijk solisten van het Residentie Orkest spelen. Een gastoptreden wordt verzorgd door ‘klassieke’ zangeres Jannelieke Schmidt. Het ensemble speelt originele muziekstukken en arrangementen, geschreven voor groot koperensemble. Door de flexibele bezetting van The Hague Brass komt het ensemble tevens in kleinere settings volledig tot z’n recht. Het avondconcert duurt tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

-advertenties-

-goede doel-