Verreweg de meeste basisscholen in Zoetermeer zullen dinsdag een uur staken, de scholen beginnen een uur later. De leraren maken zich zo hard voor een hoger salaris en vermindering van de werkdruk.

po front

De actiegroep ‘PO in actie’ wordt gesteund door de Primair Onderwijs-raad en de vakbonden en hebben landelijk de acties aangekondigd. Ouders van de leerlingen hebben al vorige week een brief gekregen waarin gevraagd wordt om hun begrip voor de actie. De leraren beseffen terdege dat de staking voor veel ouders erg lastig is, maar grijpen nu toch naar dit noodmiddel om de klok te luiden. Ook in Zoetermeer loopt het lerarentekort op en is het moeilijk om een vacature vervuld te krijgen.

Het College van Bestuur van het OPOZ ondersteunt deze doelstellingen van harte. Ed Spruijt, College van Bestuur OPOZ: “Wij steunen ‘PO in actie’. De salarissen voor leraren horen op een aanvaardbaar, met andere (onderwijs)sectoren vergelijkbaar, niveau te liggen. Dat is op dit moment zeker niet het geval. Daar komt bij dat de werkdruk in de scholen voor (speciaal) basisonderwijs inmiddels van dien aard is, dat gesproken mag worden van overbelasting met alle risico’s van dien.”

Het gaat om de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral om de toekomst van hele generaties kinderen. U kunt ‘PO in actie’ steunen door de petitie te ondertekenen op www.pofront.nl . Elke stem telt en geeft een signaal af aan de politiek. Tot en met vrijdag werd de petitie al ruim 280.000 keer getekend.

-advertenties-

-goede doel-