ziggo logoDe storing van Ziggo van 24 juni blijkt een stroomstoring van Stedin te zijn, zo laat de perswoordvoerder van Ziggo weten. De stroomstoring heeft het verdeelcentrum van Ziggo in Zoetermeer getroffen. Om 01.00 uur in de ochtend van 25 juni werd de storing verholpen. Dit verklaart dat drie wijken zonder signaal zaten in Zoetermeer.

De woordvoerder gaf aan dat rond 22.00 uur op zaterdag 24 juni de stroomstoring ontstond. Deze stroomstoring heeft de noodstroomvoorziening van Ziggo in werking gezet in het verdeelcentrum. Dit verdeelcentrum zorgt er voor dat het Ziggo signaal naar de verschillende wijken gaat. Na een tijd te hebben gedraaid op noodstroom, ging deze uit. Op dat moment kregen Ziggo abonnees de melding dat de verbinding verbroken was.

Drie wijken werden zwaar getroffen. Dit zijn Dorp, Driemanspolder en Buytenwegh. Maar het is niet uit te sluiten dat huishoudens in andere wijken ook last hadden.

Op de Facebook Zoetermeer Actief waren er reacties uit wijken als Oosterheem, Rokkeveen en Seghwaert waaruit blijkt dat daar geen storing was. Dit komt omdat zij bediend worden door een ander verdeelcentrum die wel gewoon stroom had.

Anderen waren boos op Ziggo omdat zij vaker problemen hebben met deze aanbieder. De woordvoerder gaf aan dat Ziggo afhankelijk is van de stroom levering van Stedin. Hij begrijpt de boosheid van de mensen die geen signaal hadden. "Bij deze stroomstoring ging ons verdeelcentrum over naar noodstroom, maar toen deze het niet meer aan kon, hebben wij daar monteurs naartoe gezonden". 

-advertenties-

-goede doel-